2 évnél régebbi cikk

Átalakult névvel, de változatlan lelkesedéssel folytatja tovább a PSC, Fehérvár egyetlen swing clubja
·Kulttánc·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/PSC Swing Club
Átalakult névvel, de változatlan lelkesedéssel folytatja tovább a PSC, Fehérvár egyetlen swing clubja
·Kulttánc·Utolsó frissítés: undefined

A Paraba bezárásával a méltán híres swingeseknek is új parkett után kellett nézniük, így került képbe a Petőfi Kultúrtanszék. Az új placchoz persze új név is dukált: hölgyeim és uraim, bemutatjuk a PSC Alba JazzFanaticset!

Székesfehérvár egyik legendás partyhelyén, a Parabában szeptember 25-én tartották az utolsó őrületet, amellyel lezárult egy korszak a város éjszakai életében. A Paraba persze nemcsak a végetnemérős bulik helyszínéül szolgált, hanem például a PSC, alias a Paraba Swing Club lelkes táncosainak is a központja volt.

Így aztán a népszerű szórakozóhely bezárásával sokakban jogosan merülhetett fel a kérdés: mi lesz a swingesekkel, mi lesz azokkal az élénken pattogó táncos lábakkal?

A választ Bokor Attilával, a megújult PSC egyik alelnökével és tánctanárával beszélgetve derítettem ki:

Megszűnt a Paraba, de mi történt a swing clubbal?

Ez annyiban érintett minket, hogy a Paraba Swing Club a Parabában született meg most már lassan hat éve, így ott volt nekünk a törzshelyünk, úgyhogy át kellett gondolni, hogyan tovább. Első körben gyorsan új helyszínt kellett biztosítanunk a csapatnak, mert mindenképpen szerették volna folytatni a tevékenységet, aminek nagyon örültünk.

Elkezdtünk nézelődni, majd pedig eljutottunk a Petőfi Kultúrtanszékre. Ekkor felhívtam a Kovács Tónit, aki nagyon örült, hogy nála tudjuk folytatni és megköszönte, hogy rá gondoltunk. Így október elején újra elindítottuk a swing clubbunkat.

Bokor Attila

PSC Swing Club

Október 27-én 19 órási kezdettel egy nyílt napot tartunk, ahol remélhetőleg nagyon sokan leszünk és az itt megjelenőkből el tudunk indítani egy teljesen kezdő csoportot. Különböző meglepetésekkel készülünk az idelátogatóknak, úgyhogy ha valaki csak jól szeretné magát érezni, akkor is ott a helye.

Új helyszín, új név?

Egy egyesület létesült a club mellett, ennek a neve Alba JazzFanatics, és ezt összeolvasztottuk a swing clubbal. Mivel a PSC már egy brand, így azt megtartottuk, ezzel PSC Alba JazzFanatics néven fogunk tovább működni.

Erre számíthattok a PSC Alba Jazz Fanaticsben

A projektjeink részben újdonságok, részben már korábban létrejött és kitalált rendezvények lennének.  A swing táncházaink (jameink) folytatódnak:

Kétféle jamet is fogunk tartani: az egyik egy balboa lesz, amely egy speciális ágazat, gyors tempójú swingre táncolják. Nagyon szeretett műfaj, nálunk is sokan kedvelik, illetve abban is bízunk, hogy majd más városokból is jönnek hozzánk, mivel ezzel stílussal sokan szimpatizálnak.

Minden hónap első hétvégéjén tartanánk egy balboát, utána pedig a hónap utolsó hétvégéjét egy általános swing jammel, social dance-szel zárnánk. Ezeknek a helyszíne nagy valószínűséggel az Öreghegyi Közösségi Ház lesz.

Újdonság még, hogy workshopokat is indítunk, ezek az események intenzív tánctanulásra adnak lehetőséget mind teljesen kezdő, kezdő és középhaladó szinten is.

Az év első workshopját november végére tervezzük, de még folyamatosan zajlanak az egyeztetések, pontos információt a PSC Facebook-oldalán találhatnak majd az érdeklődők.

Ezen kívül szeretnénk csatlakozni a báli időszakban a városi eseményekhez: a tervek szerint február 19-én rendeznénk meg a Szent István Művelődési Házban, a Szent István-teremben az I. Swing Bált zenekarokkal és különböző bemutatókkal, tehát egy komplex műsort biztosítanánk az érdeklődőknek.

Egy minifesztivált is tervezünk, amelyet a várossal együtt kooperálva hoznánk létre. Elsődlegesen az Alba Regia Jazz Fesztivál környékét szemeltük ki, de ez még változhat. Ami biztos, péntek-szombat-vasárnap lesz, tehát egy háromnapos fesztivált szerveznénk Fehérvárra, nemcsak magyar, de nemzetközi vendégekkel, oktatókkal is. A célunk az, hogy Székesfehérvár életében jobban részt vegyünk az események tekintetében is.

Üzenet az újdonsült swingeseknek

A pandémia időszakában (reméljük már a végén és nem közben) az egyik legjobb mentőöv, ha táncolunk, hogy visszatérjünk az életbe és az emberek közé. Egy olyan közösséget válasszunk magunknak, amelyben jól érezzük magunkat. A PSC ezt mind-mind biztosítani tudja számotokra.

PSC Swing Club

PSC Swing Club

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek