2 évnél régebbi cikk

Temetőlátogatási rend a hétvégén Székesfehérváron
·Hírektemető·Utolsó frissítés: undefined
Temetőlátogatási rend a hétvégén Székesfehérváron
·Hírektemető·Utolsó frissítés: undefined

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan keresik fel szeretteik sírját. A Városgondnokság és a rendőrség munkatársai idén is segítik a temetőlátogatók békés, nyugodt, kegyeletteljes megemlékezését.

A Városgondnokság ebben az évben is különösen figyel a temetők védelmére, a virág- és egyéb lopások megelőzésére. A temetők nyugalma és az általános rend fenntartása érdekében a Városi Polgárőrség tagjai a temetők területén és a parkolókban folyamatosan járőröznek.

A kegyeleti emlékezés napjaiban a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai is fokozott ellenőrzéseket végeznek, és segítik a megnövekedett személy- és gépjárműforgalom irányítását.

Temetői nyitvatartás

Ősszel reggel héttől este hétig vannak nyitva a temetők, kivétel október 31-e és november 1-je: ekkor este kilencig lesz lehetőség a síroknál gyertyát gyújtani, koszorút elhelyezni. November 3-tól február 28-ig reggel 7 és délután 17 óra között lesznek nyitva.

 

Parkolási lehetőség, autós behajtás

A Béla úti köztemetőben a szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt október 30-án szombaton és október 31-én, vasárnap kizárólag reggel 7:00 és délelőtt 12:00 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel csak mozgáskorlátozott igazolvány bemutatásával lehetséges behajtani a Béla úti temetőbe.

November 1-jén, hétfőn kizárólag reggel 7:00 és délelőtt 11:00 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel TILOS behajtani a Béla úti temetőbe.

A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos hajtású kisbusz 2021. október 30-án, 31-én és november 1-jén 9 órától 17.00 óráig folyamatosan közlekedik, igazodva mind a két napon a Volánbusz 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve ezzel a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.

Segítik a közlekedést

A Béla úti temetőben folyamatosan közlekedik majd a tizennégy személyes elektromos busz, mely a főbejárattól indul, és díjmentesen viszi a sírok közelébe azokat, akik igénylik.



Halottak napi megemlékezés

 A Béla úti köztemetőben felállított kopjafánál, a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait. November 1-jén, hétfőn 16 órától pedig ökumenikus megemlékezés kezdődik a Béla úti temetőben, a ravatalozónál, amelyen bárki részt vehet.

Ellenőrzések

A Városgondnokság ebben az esztendőben is különös hangsúlyt fektet a temetők védelmére, a virág, és egyéb lopások csökkentésére. A temetőkertek nyugalma és az általános rend fenntartása érdekében a temetőellenőri szolgálat és a Városi Polgárőrség tagjai a temetők területén, valamint a parkolókban tartanak folyamatos ellenőrzést. A kegyeleti emlékezés napjaiban a Városi Rendőrkapitányság munkatársai is fokozott ellenőrzéseket végeznek, és segítenek a megnövekedett személy- és gépjárműforgalom irányításában.

A méltó és kegyeletteljes megemlékezés és a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében – az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül – a temetőkertekben 2021. október 27-től november 2-ig tilos a vállalkozásszerű munkavégzés!

A temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Városgondnokság Béla úti temető főbejáratánál lévő Temetőüzemeltetés ügyfélszolgálati irodájában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani. Fontos tudni, hogy a törvény engedi az üzemeltető részére a meg nem váltott sírhelyek újraértékesítését. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a www.sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek