2 évnél régebbi cikk

Hűségprémiumot vezet be Székesfehérvár a szociális ágazatban dolgozók számára
·Hírekelismerés·Utolsó frissítés: undefined
Hűségprémiumot vezet be Székesfehérvár a szociális ágazatban dolgozók számára
·Hírekelismerés·Utolsó frissítés: undefined

Négy fehérvári intézmény dolgozói 2022. január 1-jétől számíthatnak a hűségjutalom kifizetésére.

"Tekintettel arra, hogy a szociális szektor munkavállalói igen nehéz, ám kritikus feladatot látnak el, Székesfehérvár Önkormányzata, a város teljes közösségének elismeréseként jutalmazási rendszert vezet be 2022-től az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban, a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben, valamint a Kríziskezelő Központban dolgozók számára!" - áll abban a Facebook-posztban, amelyet Cser-Palkovics András polgármester tett közzé a szociális munka napja alkalmából.

Kiemeli, mivel a rendszert most szeretnék először bevezetni, ezért minden olyan munkavállaló megkapja majd a jutalmat, aki “betöltötte” a kerek évfordulóknak valamelyikét. Magyarul nem kell, hogy pont jövőre essen a “kerek évfordulója” a munkavállalónak, ha például 13 éve dolgozik, akkor is megkapja a 10 éves jutalmat. A munkavállalók a jutalmat a jövőben pedig a munkaviszonyuk fordulónapjának hónapjában kapják majd meg.

A Hűségjutalom fokozatai, mértéke a következőképpen alakulnak:

  • 10 éves jogviszony esetén egyszeri bruttó: 100.000,- Ft,
  • 15 éves jogviszony esetén egyszeri bruttó: 150.000,- Ft,
  • 20 éves jogviszony esetén egyszeri bruttó: 200.000,- Ft,
  • 25 éves jogviszony esetén egyszeri bruttó: 250.000,- Ft,
  • 30 éves jogviszony esetén egyszeri bruttó: 300.000,- Ft,
  • 35 éves jogviszony esetén egyszeri bruttó: 350.000,- Ft.

2022-ben a hűségjutalom a négy intézményben összesen 116 munkavállalót érint, így összesen nagyjából 20 millió forintba kerül majd a prémiumok kifizetése az önkormányzatnak.

Csütörtökön átadták a „Pro Caritate Albae Regiae” díjat is. A 2021-es esztendő díjazottja Faragó József, a Kríziskezelő Központ Utcai szociális szolgálatának munkatársa.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek