2 hónapnál régebbi cikk

Elismerés az egészségügyben dolgozóknak
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
Elismerés az egészségügyben dolgozóknak

Semmelweis napja alkalmából köszöntötték az alapellátásban dolgozókat. Ünnepséget szerveztek a Hiemer-házban, ahol átadták a Székesfehérvár Egészségügyéért díjakat is.

Semmelweis szobránál koszorút helyezett el Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A koszorúzást követően a Szent György kórház kórusának műsorával kezdődött a Semmelweis napi ünnepség a Hiemer-házban. A résztvevőket a város polgármestere köszöntötte.

Cser-Palkovics András szerint ahhoz, hogy a székesfehérvári ellátórendszer működhessen, összefogásra van szükség.

Az eseményen átadták a Székesfehérvár egészségügyéért díjakat is. Az elismerés annak az orvosnak, egészségügyi szakdolgozónak adományozható, aki Székesfehérvár lakóinak egészsége, egészséges életmódra nevelése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységével a betegek javát és gyógyulását szolgálta.

Az egyik díjazott Tóthné Dr. Marton Gizella háziorvos a diploma megszerzését követően a Fejér Megyei Kórházban dolgozott a szemészeti, majd a belgyógyászati osztályon. 1993- ban üzemorvosi szakvizsgát tett és pályafutását üzemorvosként folytatta, majd ezt követően szerzett szakvizsgát háziorvostanból. Jelenleg a jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölthetné, de fáradhatatlanul dolgozik továbbra is. Az utóbbi években egészségügyi szolgálati jogviszonyban iskolaorvosi és helyettesítőként háziorvosi feladatokat lát el.

A második díjazott idén Diósi Józsefné körzeti nővér. Pályafutását gondozónőként kezdte a VIII. számú bölcsődében. 1988-tól előbb a Fejér Megyei Tanács Kórház Rendelőintézet, 1992-től a Humán Szolgáltató Intézet, majd 1997-től vállalkozó háziorvos alkalmazásában, felnőtt háziorvosi körzetben lát el asszisztensi feladatokat. 

Az ünnepség keretében több évtizede az alapellátásban dolgozó szakemberek munkáját is elismerték, több, a pályáján jubiláló orvost és egészségügyben dolgozó szakembert  is köszöntöttek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek