2 évnél régebbi cikk

Karácsonyi adománygyűjtő akciók Székesfehérváron 2021-ben
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/Újra segíthetsz egy Mikulás csomaggal
Karácsonyi adománygyűjtő akciók Székesfehérváron 2021-ben
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

Idén is számos akcióval igyekeznek szebbé tenni a rászorulók karácsonyát.

Nagy karácsonyi akció és licit

Tisztasági szerekkel és tartós élelmiszerekkel szeretné meglepni vendégeit a Fehérvári Heti Betevő csapata. A Nagy Karácsonyi Akcióhoz köszönettel várják miden segítő szándékú hozzájárulását december 17-ig.

Nagy karácsonyi adománygyűjtő akciót hirdetett a Fehérvári Heti Betevő. A korábbi években is nagyon sokan nyújtottak segítséget az akciók során, ezért most újra egy összefogásra hívják az adományozókat. Szeretnék vendégeiket tisztasági csomagokkal (férfi, női) és tartós élelmiszerekkel meglepni az idei karácsonyon. A csomagba kerülhet szappan, tusfürdő, borotva, fogkefe, fogkrém, mosópor, törülköző, lekvár, méz, liszt, olaj, rizs, cukor, konzerv.

Akik szívesen támogatják ezt a Nagy Karácsonyi Akciót, azokat arra kérik, hogy vigyék el adományaikat az Ady Endre utca 18. szám alá december 17-ig. A csomagokat hétköznapokon 9-12 és 13-17 óra között adhatják le. 

Emellett a Fehérvári Heti Betevő idén hatodik alkalommal megrendezi a "Karácsonyi licit" néven adománygyűjtő online aukcióját is. A jótékonysági árverésből befolyt teljes összeget a Fehérvári Heti Betevő munkájára fordítják. A felajánlásokkal az ételosztásokon résztvevő rászorulókat segítik a licitben résztvevők.


A képzőművészet, a magyar irodalmi élet jól ismert szereplői, helyi alkotók szobrai, festményei, fotói, kerámiái és regényei is megtalálhatók a Fehérvári Heti Betevő által immár hatodik alkalommal meghirdetett „Karácsonyi licit”-en.  Az online aukció december 19-én éjfélig tart. Licitálni jelenleg 43 tárgyra lehet a közösségi oldalon látható fotók alatt, a hozzászólásoknál. Az adott tárgy az érte legmagasabb összeget ajánlót illeti. A licitlépcső minden esetben minimum 500 Ft. Érdemes folyamatosan nyomon követni a licitet, mert a felajánlott alkotások száma folyamatosan bővül.

Újra segíthetsz egy Mikulás csomaggal

Kis Andi, vagyis Andi bohóc sok éve szervezi meg ezt az akciót, tavaly 1300 csomagot juttattak el 21 különböző helyszínre, hogy örömet szerezzenek. Jutott ajándék többek között sérült, fogyatékkal élő intézményekbe, gyermekotthonba, idősek otthonába, anya otthonba.

A gyűjtés idén is elindult, nyilvános Facebook-csoportjukban a gyűjtőpontok hosszú listája is megtalálható. 

A Mikulás csomagokat december 4-ig gyűjtik!

Legyél te is angyal!

Egyéni felajánlók, cégek, iskolák, osztályok, kisebb közösségek jelentkezését is várja az Ifjabb Ocskay Gábor Alapítvány, hogy hagyományaihoz híven idén is minél több kisgyerek számára megszépítse a decemberi ünnepet. 

Mint Facebookon közzétett felhívásukban írják, a Fejér Megyei Gyermekotthonból idén 172 kisgyermek küldi majd el kívánságát, így bőven lesz mit teljesíteniük a  - remélhetőleg - lelkes adományozóknak. 

Élelmiszerek a rászorulóknak

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár is meghirdette szokásos akcióját, tartós élelmiszereket várnak december 10-éig, az alább megadott időpontokban: 

Cipősdoboz akció

A www.ciposdoboz.hu is várja a adományokat. Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

Dobozod tartalmazhat

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Van amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, ne ajándékaitokba ne tegyetek:

agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot

konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt

törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)

gyógyszereket

sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

Hol és mikor adhatod le a cipősdobozod?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 19-ig juttasd el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikébe! 

Amennyiben valaki mégis postai úton kívánja ajándékát eljuttatni, úgy ezt az alábbi címre kérjük elküldeni: Baptista Szeretetszolgálat 1102 Budapest, Bánya u. 1.

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

A székesfehérvári gyűjtőpontjaik az alábbiak: 

  • Plazma Pont, Jancsár köz 5.
  • Reménység Háza Könyvesbolt, Széchenyi utca 24. 
  • OIL! benzinkút, Zámolyi út
  • Zöldbogyóka Játszókuckó és Családi Bölcsőde, Pozsonyi út 11. 
  • Meló-Diák Észak-Dunántúli Iskolaszövetkezet, Budai út 16. 
  • Fejér Megyei Hírlap szerkesztősége, Ady Endre utca 15.
  • Fejér Megyei Hírlap ügyfélszolgálata, Fő utca 17.

További részletek, illetve megyei gyűjtőpontok listája az akció weboldalán található.

Családoknak segít a Katolikus Karitász

Családokat, időseket, egyedülállókat szeretne segíteni a Katolikus Karitász ebben az évben is adventi segélyakciójával, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt. A segélyszervezet november 22-én indította el a „Tárjátok ki a szíveteket!” országos segélyprogram-sorozatát. A minden évben meghirdetett adventi adománygyűjtésnek kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit a nélkülözőknek.

Adni Jó Kupa

A jótékonysági focitorna helyszíne a MOL Fehérvár FC fedett utánpótlás központja lesz, melyre 2021. december 19-én 9 órától kerül sor. 

Karácsonyi ajándékozás a tűzoltókkal

Az állami gondozásban részesülő gyermekek részére szervez idén is ajándékozást a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka Fejér megyében.

A Karácsonyi Mosolygyár elnevezésű kezdeményezést már hatodik alkalommal fogja össze Jákli Péter tűzoltó főtörzsőrmester. Elsősorban száraz és tartós élelmiszerekkel (cukor, só, liszt, olaj, tésztafélék, zsemlemorzsa, puding, kakaópor, száraz szalámik, konzervek, lekvárok, méz...stb.), tisztító-  és tisztálkodó szerekkel, illatszerekkel, parfümökkel, sminkeszközökkel, édességekkel, szaloncukorral, bontatlan csomagolású társas- és logikai játékokkal, új könyvekkel, iskolaszerekkel tudják segíteni a felajánlók a gyermekotthonok lakóit.

Cipős dobozba rejtett lány vagy fiú tisztálkodó- és illatszer ajándékcsomagot is lehet készíteni egy kis édességgel. A doboz alját és tetejét javasolt külön-külön csomagolni, majd az ajándékcsomag tetejét lazán átkötni, rögzíteni, hogy könnyen bontható legyen. Minden esetben tüntessék fel, hogy kinek szánják, például 12 éves lány vagy 9 éves fiú.

Az ajándékcsomagokat a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsön várják (Pusztaszabolcs, Velencei út 63/2) az alábbi napokon: december 1-jén, 4-én, 7-én, 10-én, 13-án és 16-án 08:00-17:00 óra között, ahonnan a korábbi esztendők hagyományait követve a székesfehérvári Tüzér utcai gyermekvédelmi központba (Szent István Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központ) szállítják a tűzoltók. Bővebb információ Jákli Péter tűzoltó főtörzsőrmesternél kérhető a 06-30-398-65-87-es telefonszámon.

A Karácsonyi Mosolygyár online felületen is elérhető a Karácsonyi Ajándékozás Tűzoltókkal Facebook-csoportban.
https://www.facebook.com/groups/452461855365016

Karácsonyi ajándékozás a tűzoltókkal

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tartós élelmiszer gyűjtés a Nyolcas Műhelyben

A Nyolcas Műhelyben a Hosszúsétatéren a nélkülözni kényszerülő családok részére szerveznek tartós élelmiszer gyűjtést az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal karöltve.  A rizs, tészta, olaj, liszt, zsemlemorzsa, lekvárok, konzervek és egyéb tartós élelmiszerek gyűjtésére két napon, december 10-én, pénteken és 11-én, szombaton kerül sor. 

Mindkét nap 18:00 órától már vihetitek az adományokat.

A Tüzér utcai gyermekotthonnak gyűjtenek a Barátság moziban

A Motívum Kulturális Egyesület kezdeményezésére jótékonysági gyűjtés kezdődött a Tüzér utcai gyermekotthon nagyobb lakói számára, amelyet a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ is támogat: piperecikkeket (tusfürdő, sampon, balzsam, testápoló, dezodor stb.), olyan dolgokat várnak, amelyeknek örülnének az otthonban élő lányok, fiúk.

A Barátság mozi előterében, a karácsonyfa mellett elhelyeztünk egy dobozt, amelybe december 3., péntekig (az aznapi mozielőadás végéig) tehetik be adományaikat mindazok, akik szívesen hozzájárulnának a gyerekek Mikulás-napi megajándékozásához.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek