2 évnél régebbi cikk

Trabanttal a gyerekekért - az ünnepek előtt jótékonykodnak a Fehérvári Trabisok és Wartburgosok
·Életmódjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvári Trabisok és Wartburgosok
Trabanttal a gyerekekért - az ünnepek előtt jótékonykodnak a Fehérvári Trabisok és Wartburgosok
·Életmódjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

December 5-én egy különleges akcióra készülnek a Fehérvári Trabisok és Wartburgosok: előbb Mikulás-csomagokkal lepnek meg Fejér megyei árvaházakat és ideiglenes családokat, majd mindenkit megvendégelnek egy szaloncukorra, aki az Alba Plaza melletti murvás parkoló felé veszi az irányt.

Igen, bármennyire is hihetetlen, lassan, de biztos ismételten ránk borul a tél, ennek pedig első jele, a december 5-ei mikulásos őrület, amely során a Télapó a nyakába veszi a világot, hogy örömet szerezzen gyerekek millióinak.

Persze az idő rendesen sürgeti, ugyanis alig egy éjszakája van a történet végrehajtására. Na, ekkor jönnek a képbe a lelkes segítők, akik igyekeznek levenni a terhet a jó öreg Miklós válláról.

Ilyenkor Fejér megyében is több Mikulás dobja be magát, hogy még véletlenül se maradjon ki egy gyerek se a szórásból. Hozzájuk csatlakoznak idén is a Fehérvári Trabisok és Wartburgosok, akik pöpecül feldíszített járgányokkal látogatnak el több gyermekotthonba, hogy jól megpakolt csomagokkal, na, meg néhány trabis élménnyel varázsoljanak a mosolyt a fiatalok arcára.

A Mikulás-kör után aztán a murvás parkolóba teszik át átmeneti székhelyüket, ahol bárki meglesheti a menő autómobilokat, sőt, a látogatók még egy szaloncukrot is kapnak ajándékba. Ha már a Télapó itt van...

A részletekről Urlich Tamással, az egyik szervezővel beszélgettünk:

“Időközönként rendezünk Trabant-felvonulást, -találkozót Székesfehérváron, és ahogy tavaly is, úgy idén is szervezünk egy kis jótékonykodást, amely során államilag gondozott gyerekeket és családokat látogatunk meg."

Hogy fog kinézni a fehérvári trabantosok ünnepi körútja?

“Maroshegyen, a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében kezdünk, onnan megyünk a Családok Átmeneti Otthonába, majd a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ következik a sorban" - folytatta Ulrich Tamás, majd hozzátette: "a velencei gyermekotthonba is megyünk, őket is meglepjük egy kis aprósággal. Körülbelül 80-90 mikuláscsomagot szeretnénk kiosztani a gyerekeknek, utána 16 órakor az Alba Plaza előtti murvás parkolóhoz érkezünk, ahol az autók ki lesznek világítva, dekorálva, és akkor ott fogunk a járókelőknek szaloncukrot osztani."

A lényeg, hogy a gyerekek lássák a Trabantokat, ez egy klassz dolog nekik, nagyon szokták szeretni. Ilyenkor beszélgetünk velük, megnézegetik a járgányokat, fotózkodnak, szóval igazán nagyszerű élményben lehet részük.

Hogyan indult ez az egész trabantos őrület?

"Hárman barátok kezdtük el a trabantozást, majd másfél éve jött az ötlet, hogy szedjük össze az összes trabist a környéken. Egy nagyon jó társaság alakult ebből, mindenki nagyon lelkiismeretes és kedves. Az első Trabant-találkozón öten-hatan voltunk, a legutóbbin pedig már huszonhárom Trabi és négy Wartburg mutatta meg magát. A jövőben egyre több és nagyobb trabantos rendezvényt szeretnénk majd szervezni."

Ismét útnak indulnak a Fehérvári Trabisok és Wartburgosok

Bácskai Gergely

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek