2 évnél régebbi cikk

Öltözőszekrényeket kaptak fehérvári szociális és oktatási intézmények
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Öltözőszekrényeket kaptak fehérvári szociális és oktatási intézmények
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Gyors és hatékony egyeztetéssel, valamint szervezéssel fehérvári szociális és oktatási intézményekbe kerülnek a DENSO Gyártó Magyarország Kft. által felajánlott öltözőszekrények.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében megvalósult összefogásról hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény udvarán, ahova szintén került a felajánlott összesen közel 200 darab öltözőszekrényből. 


A DENSO Gyártó Magyarország Kft. adományázási programja keretében közel 200 darab – összesen 63 háromrészes blokkból álló – öltözőszekrényt adományozott székesfehérvári intézményeknek, amelyek között szociális intézmény és óvoda is található.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében megvalósult kezdeményezésért Mészáros Attila alpolgármester fejezte ki háláját a város nevében. „Köszönjük, hogy a használt, de még jó állapotú öltözőszekrényeket, nem kidobták, hanem felajánlották azokat szociális és oktatási intézmények számára. Az Önkormányzat mint intézményfenntartó is igyekszik mindent megtenni a felszereltség folyamatos megújítására, de nagyon örülünk, ha külső szereplők is segítenek, ezzel is tovább emelkedik az ellátás színvonala.”

Szincsák Attila, a DENSO Kft. adminisztratív alelnöke, Pap Szilvia, a DENSO Kft. CSR koordinátora képviselte az adományozó vállalatot. „Minden fórumon és módon szeretnénk támogatni a várost, az itt élő embereket, a környezetünket. Örülök, hogy ezek az adományok jó helyre kerültek. Ez is egy módja annak, hogy kifejezzük a hálánkat a közösség, az alkalmazottaink felé, hogy segítik a munkánkat. Ebből tudunk mi is nyereségesek lenni, és befizetni azokat az adókat, amelyeket a város, visszaforgatva a közösségre, egy még élhetőbb, szebb Székesfehérvárt tud építeni.” – emelte ki Szincsák Attila.

Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Tankerület koordinálásával, az érintettekkel egyeztetve a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézménybe 17, a Kríziskezelő Központba 15, a Vasvári Pál Gimnáziumba 6, az István Király Általános Iskolába 4, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába, a Kossuth Lajos Általános Iskolába, az Arany EGYMI-be, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába 3-3, a Vasvári Pál Általános Iskola Bory Jenő Tagiskolájába és a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába 2-2, a Hétvezér Általános Iskolába 1, a Maroshegyi Óvodába pedig 4 darab három-, illetve négyrészes fém öltözőszekrény kerül.

Az öltözőszekrényekért elsőként Török Szabolcs tankerületi igazgató mondott köszönetet. Mészáros Józsefné, a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy több intézményegységükbe kerülnek majd az udvarukra már megérkezett öltözőszekrények. Elsősorban munkatársaik használják majd az öltözőkben ezeket. Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője azt mondta el, ezekben a több ruhával beérkező ellátottak csomagjait el tudják zárni, illetve a mosodába is kerül majd az öltözőszekrényekből.

Az összefogás Maroshegy önkormányzati képviselője, Brájer Éva közreműködésével valósult meg, aki a gyakorlatias hozzáállást emelte ki, hogy a cég nem kidobta, hanem felajánlotta az általa már nem használt öltözőszekrényeket. A DENSO reméli, hogy adományukkal segíthetik, megkönnyíthetik az intézmények mindennapjait. A szekrények elszállításában a Beck&Politzer Kft. segített.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek