2 évnél régebbi cikk

Évente 500-an halnak meg az utakon, hogy ez nulla legyen, közlekedésbiztonsági programsorozat indult
·Közlekedésmegelőzés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán/FTV
Évente 500-an halnak meg az utakon, hogy ez nulla legyen, közlekedésbiztonsági programsorozat indult
·Közlekedésmegelőzés·Utolsó frissítés: undefined

Az országjáró közlekedésbiztonsági programsorozatot a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. indította. A fehérvári állomás során a Varga-csatornánál található parkolóban tanulhatnak a legkisebbek.

Hogy kell szabályosan elindulni, mit jelentenek a jelzőtáblák, mit is mutat a forgalomirányító rendőr? A „Road Safety – a biztonság az első” néven indított országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat során ezen a héten az első és második osztályos tanulóknak tart elméleti és gyakorlati oktatást a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A legfontosabb cél, a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelése.

„Eddig minden állomáson körülbelül 2000 gyermeket tudtunk oktatni, így legalább 20 ezer gyermek kapott közlekedésbiztonsági oktatást. Ez fontos, hiszen nekünk a közlekedési biztonság és a közlekedési kultúra fejlesztése a kiemelt feladatunk, pontosan azért, hogy ne haljanak meg olyan sokan az utakon. Magyarországon évente körülbelül 500-an halnak meg, ami nagyon magas szám. Hogy ezt csökkenteni tudjuk, ahhoz minél több emberhez el kell jutni ezzel az edukációs programmal” - nyilatkozta Lázár László, a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója a Fehérvár Televíziónak.

A délelőtti programokon 20 perces interaktív oktatást követően gokartokkal, elektromos miniautókkal, kerékpárokkal és rollerekkel gyakorolják a kicsik a tanultakat az ideiglenes KRESZ-pályán. Vargha Tamás országgyűlési képviselő üdvözölte a HUMDA kezdeményezését, hiszen mint mondta: az elmúlt 12 évben sokat fejlődtek a városi utak, ám a biztonságos közlekedés alapjait elengedhetetlen megtanítani a felnövekvő generációnak.

„Felújítjuk és építjük folyamatosan útjainkat, de mindez nem elég, hogyha nem tudunk biztonságosan közlekedni. Ennek a hétnek pontosan az a célja, hogy a gyermekek gyermekkorban megtanulják a biztonságos közlekedés alapjait. Nagyon örülünk, hogy az elsős és másodikas gyermekeink szervezetten, ezen a héten minden délelőtt itt, ebben a sátorban, illetve a szabadtéri KRESZ-pályán megtanulhatják és gyakorolhatják a biztonságos közlekedés alapjait” - mondta el Vargha Tamás.

A délelőttönként az első és másodikos tanulók játékos, átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülhetnek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a programokon való részvételre. A roadshow Fehérvár után a budapesti állomással ér véget.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek