2 évnél régebbi cikk

Ajándékötletek különböző korosztályú gyerekeknek karácsonyra a fehérvári G-Baby ajánlásával
·Életmódajándék·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/G-Baby Boutique & Design
Ajándékötletek különböző korosztályú gyerekeknek karácsonyra a fehérvári G-Baby ajánlásával
·Életmódajándék·Utolsó frissítés: undefined

Minőségi, megfizethető és örömet szerez – ezekből legalább kettő a felnőttek listáján van, ha ajándékot keresnek saját vagy rokon gyermekeknek karácsonyra. A fehérvári G-Baby baba- és gyermekboltban a fenti három feltétel nemcsak egyszerre tud teljesülni, de szakértő segítséget is kaphatunk.

Felnőtt korba lépve szinte mindenki állt már a játékbolt polcai előtt fejvakarva, hogy milyen ajándékot válasszon saját vagy rokon gyermeknek karácsonyra. Ilyenkor nem sok mentőlehetőség adódik: vagy veszünk egy mély lélegzetet és érzésre választunk, vagy felhívjuk a gyermek valamelyik szülőjét tanácsot kérve. Ha mi vagyunk a szülők, akkor marad a sóhajtás és a fejvakarás. 

A székesfehérvári a Kégl György utca 7. szám alatti a G-Baby Boutique & Design gyermek- és bababoltban nemcsak minőségi, gyermek- és környezetbarát, nem utolsó sorban megfizethető meglepetést találhatunk, hanem szakértői segítséget is kaphatunk a választáshoz. Gábor Gabriella, a bolt tulajdonosa és segítője, Edina ugyanis azon túl, hogy megálmodtak és létrehoztak egy mesebirodalmat, álmukat szívből jövő rajongással építik, gondozzák.

Így aztán abban a kérdésben, hogy melyik korosztálynak milyen ajándékot válasszunk, kevés kompetensebb személy van náluk Székesfehérváron. A játékok birodalmában Gábor Gabriella vezet minket végig.

– Hány éves korig találnak nálatok játékokat, kiegészítőket a vásárlók?

– Újszülött kortól az iskolás kor elejéig tartunk gyerekjátékokat, vagyis az első 7-8 évet lefedi a G-Baby kínálata, ugyanakkor vannak olyan képeségfejlesztő termékeink, amelyek egy 9 éves gyermek is még lekötnek.

– A legkisebb korosztálynál, vagyis az újszülötteknél néha még nem is annyira a kicsinek, mint a szülőknek választ az ember ajándékot.

– Vagy gyakran is-is, főleg ha történetesen nem karácsonyra, hanem babaköszöntőre választunk. Az újszülötteknek mindenképpen nagyon puha játékokat szoktunk ajánlani, amivel nem tudják a kisbabák megütni magukat, valamint amelyek nem tartalmaznak leváló részeket, természetes anyagból készülnek és semmilyen károsanyagot nem tartalmaznak. Ilyenek például a szundikendőink, a puha, színes textilkönyveink, amelyeken rojtok, címkék és biztonsági tükör is van, amiben látja magát a baba – ezeket imádják a picik.

Vannak babakocsira vagy kiságyra rögzíthető puhaságok, amelyek között létezik olyan, amit csak simán piszkálgatni tud a baba, de van, amelyik felhúzható, és rezeg vagy zenél. Rengeteg kiságyra rögzíthető körforgónk van, illetve megemlíteném még a speciális polipokat, amelyeknek az érintése nyugtatja a kicsiket, hiszen a csápjuk kialakítása a köldökzsinórra emlékezteti őket.

Morzsolgató kendőkből nagyon széles a választékunk. A legnépszerűbb márka a Little Dutch, amelynek kétévente jelenik meg új kollekciója: míg az elmúlt időszakban a tengeri állatok játszották náluk a főszerepet, most a tengerészes, a virágos-pillangós és a gúnáros kollekció az újdonság. Gyönyörű szép maga a textíliájuk is, és a figurák, a minták is elbűvölőek.

Kifejezetten ajándékozási céllal létezik belőlük ajándékdobozunk, amely tartalmaz szundikendőt, rágókát és egy aranyos kis gúnárt. Ezt nem kell csomagolni sem, hiszen nagyon szép díszdobozban van.

Újszülötteknek – és a szülőknek is – nagyon-nagyon jó ajándék a Whisbear alvássegítő termékei, amelyek rózsaszín zajjal működnek, és megnyugtatják, álomba ringatják a babákat, illetve automatikusan bekapcsolnak, ha esetleg felébrednek a kicsik. Kibővítettük ebből a termékből is a választékunkat: míg tavasszal csak nyuszis kollekció volt elérhető, most már macis is van. 

Ugyancsak kaphatóak az altatójátékok mellett Whisbear szundikendők is, amelyek belül fekete-fehér csíkosak, mivel az újszülöttek csak a kontrasztos színeket érzékelik az első időszakban. Mi azt is szoktuk javasolni a szülőknek, hogy mindenképpen dörzsöljék a bőrükhöz ezt a szundikendőt, felveszi a szülők illatát, és ez is nyugtatja a kisbabát.

Ugyanennek a márkának elérhető már nálunk a csörgője, illetve a rágókája is. Utóbbi bükkfából készült, kifejezetten erre a célra.

– Féléves kor után már többet mocorognak a gyermekek, mit ajánlotok annak, aki a következő korosztálynak szeretne meglepetést választani karácsonyra?

– A következő lépcsőfok 8-10 hónapos kortól indul, itt már kezd izgalmasabbá válni élet. Nagyon szeretik a kicsik azokat a játékokat, amelyek mozognak: ilyen például az a kis spirál alakú torony, amelyen golyókat lehet leengedi – akár végtelenszer. Természetesen ezek a golyók akkora méretűek, hogy szájba venni nem tudják, de a kis kezükben pont elfér.

Van klasszikus poharas építőtornyunk ennek a korcsoportnak, vannak azok a favonatok, amelyek amellett, hogy tologathatóak, építőjátékok is egyben. Tudunk kínálni kalapálós játékot, illetve különböző készségfejlesztőket: szivárvány- és toronyépítőket. Nagyon népszerű az "autók a lejtőn" elnevezésű pálya is, amit nemcsak az egyévesek, de az ötévesek is ugyanúgy élveznek.

A legkedveltebb játékainkból bontottunk ki egy-egy darabot, és ki is lehet nálunk próbálni.

Építőtoronyból van többféle is: fából a népszerű Little Dutch márka, illetve újdonságként kínálunk nagy strapabírású, újrahasznosított kartondobozból készülteket is. Ezeket függőlegesen és vízszintesen is rakhatják a gyermekek, illetve az egyik fajtához fa autók, repülők, a másikhoz pedig kisállatok tartoznak. 

 Ebben a korosztályban nagy sláger a járássegítő. Tudunk ajánlani két különböző típusú, multifunkcionális járássegítőt is: az egyik matatófal is, mert rajta bedobni formát, mindenfélét tekergetni, golyót vezetni. ez már azoknak a gyermekeknek is jó elfoglaltság, akik még nem tudnak járni, de szívesen elszöszmötölnek. 

A másik fajta, ami inkább kocsi, tele van kockákkal, tehát egyben építőjáték is, és hosszabb távon ad jó elfoglaltságot a gyerekeknek. Ami nagyon fontos, hogy ezek fából vannak, vagyis strapabíróak, és megvan a kellő súlyuk is, tehát nem borulnak fel. 

Egyéves kortól ajánljuk a bábokat, amelyek a szerepjátékok elengedhetetlen kellékei. Sok olyan bábunk van, aminek van kicsinye is, ami ujjbáb, vagyis a gyermekek is bevonhatók a játékba. Ez sokszor nagy segítséget ad a különböző élmények feldolgozásában. 

Féléves kortól ajánljuk a különböző rágókákat is, ezekből nagy a kínálatunk. Az egyértelmű kedvenc a szilikonból készült rágómaki, de nagyon szeretik Szofit, a zsiráfot, ami teljesen természetes gumiból készült, és 60 éves múltra tekint vissza. Kedvelt márka a Tikiri, aminek a rágókái mellett a fürdőjátékai is népszerűek. Utóbbi azért is ennyire, mert penészedésmentesek. 

Kislányoknak – korosztálytól függetlenül – gyönyörű és nagyon puha babákat kínálunk, különböző méretekben. Nem tartalmaznak leváló részeket és 100 százalék pamutból készülnek. Vannak a Little Dutch babák, illetve most már kapható Bonikka baba is, ami eleve díszdobozba csomagolt és szalaggal van átkötve. 

A nyuszibabáinkat akár névre szólóan is kérhetik, és van fiúknak való, szuperhős babánk is.

–  Kétéves kor felett, amikor a világ egyre inkább kitágul a kicsiknek, könnyebb vagy nehezebb választani ajándékot? 

– Itt már sokkal több a lehetőség, hiszen a szerepjátékok is belépnek a lehetőségek sorába. Nagyon szép kiskonyhánk van, amit itt a boltban meg lehet nézni, ki lehet próbálni. Rengeteg jó minőségű, fából készült játékunk van: turmixgép, szeletelhető pizza, aminek a szeletei tépőzárral vannak összeillesztve. fiúknak benzinkút autókkal.

Az orvosi táska elmaradhatatlan része a kínálatnak, de van fagylaltos és popcornos kocsink is, utóbbihoz popcornos dobozka is tartozik. Lányoknál nagy sláger még a sminktáska. 

Különleges a süteménysütő készletünk, amit valóban be lehet tenni a sütőbe, mert bírja a hőt, és nagyon apró muffinokat süthetünk vele. Ugyancsak elengedhetetlen a teás készlet, kávéfőző, de van pénztárgép, toastsütő  szóval szinte minden, amivel a kicsik eljátszhatják azt, amit tőlünk felnőttektől látnak.  

– Három év felett már nemcsak a játékok kötik le a gyermekeket. A nagyobbakat mivel lepjük meg?

– Azoknak, akik nem szeretnének játékot venni, vagy a megajándékozni kívánt gyermeket már nem annyira kötik le a fenti dolgok, azoknak sok-sok kreatív lehetőséggel készültünk. 3 éves kortól használhatóak az ujjfestő készletek, rengeteg dominó és lottó játékunk van, valamint nagyon kedveltek a mágneses öltöztetők.

Az óriás bársony színezőnk 126 centiméter hosszú, és bársonnyal van körülvéve a kiszínezendő minta, ami segíti a pontosabb kitöltést a kicsiknek. A 3 év feletti korosztálynak nagyon jó szívvel ajánlom a képkarcolót is: itt a fekete lapból kell - mint egy kaparós sorsjegynél - karcolgatással előhozni a mintát. 

Gyönyörű fa hangszerek is érkeztek, van gitárunk, dobunk és dobfelszerelésünk, csörgődobunk, xilofonunk, rumbatökünk, furulyánk, és ami jó hír a szülőknek, hogy kimondottan kellemes ezeknek a hangszerek hangja.

5 éves kor felettieknek ajánljuk az úgynevezett pixeltechnikát. Itt nagyon apró kis matricákat felragasztva kell megalkotni a rajzokat – ez iskolakezdésre készülő gyermekeknek is nagyon jó elfoglaltság. 

Kifejezetten 6-7 éves kortól ajánlják a varró készleteket. Különböző plüssállatokat tudnak megalkotni a gyermekek, műanyag tűvel, zseniliafonállal össze tudja magának varrni a saját kis plüssjátékát, ami nagyon jó készségfejlesztő. 3 éves kor felettieknek vannak kártyajátékaink, jancsiszöges képkarcoló és állatkészítő, nyomdák, társasjátékok.

Ezek a kreatív készletek nemcsak hasznosak, jó elfoglaltságot adnak a gyermekeknek, de 2-4 ezer forintos összeghatárba is beleférnek.

– Folyamatosan bővítitek a kínálatot, gyakran szélesedik a paletta éppen vásárlói kérésre egy-egy termékkel. Most milyen újdonsággal készültetek, illetve mi az, ami a kedvencek között van?

– Az egyik nagyon várt, és kedvelt újdonságunk a Kolorky ökopelenka, ami természetes, valamint újrahasznosított anyagokból készült, gyorsan lebomlik, így nem szennyezzük vele annyira a környezetet. A babák bőréhez is kíméletes, nem tartalmaz parfümöt, nem okoz bőrirritációt, és nagyon jó a nedvszívó képessége. Az pedig már csak hab a tortán, hogy nagyon szép mintásak.

Kibővítettük a moshatópelenka választékunkat is, amit eddig is nagyon szerettek a vevőink. Ha pedig pelenkázás: gyönyörű pelenkatartó kosarak, illetve pelenkatartó neszeszerek is van.

Nagy népszerűségnek örvendenek a saját márkás, bélelt téli softshell overallok lányos és fiús színben is. Továbbra is nagy kedvencek, az ugyancsak saját márkás tipegő hálózsákok, amik nagyon vastagok, így ideálisak télen. Újszülötteknek nagyon sokszor választják a névre szóló kistakarókat, amelyek nagyon puha anyagúak és gyönyörű mintával díszítettek.

Magyarországon csak nálunk kaphatóak a Marika sapkák, amelyek extra puhák, béleltek, nagyon-nagyon melegek és nagyon-nagyon szépek is.

Akcióval is készültünk a mostani időszakra, a könnyű, vízálló és lélegző gyermekcsizmáinkat 30 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni.

A székesfehérvári Tipegő Tornával közösen megálmodtunk egy karácsonyi nyereményjátékot is: azok között, akik december 20-ig a G-Baby Boutique & Design bababoltban vásárolnak – akár az üzletben vagy a webáruházban – és vásárláskor használják a tipegőtorna kuponkódot, kisorsolunk 2 db G-Baby & Tipegő Torna ajándékcsomagot. Minden ajándékcsomag része egy ingyenes vizsgálat/fejlesztés, az ajándékcsomag többi része meglepetés lesz a nyerteseknek.

Ami pedig az adventi időszakot illeti: vasárnap is nyitva tartunk, 12 óráig szeretettel várunk mindenkit.

 A kínálat megtekinthető, és és a termékek meg is rendelhetőek a G-Baby webáruházában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek