2 évnél régebbi cikk

Átadták a forgalomnak a megújult Erkel Ferenc utcát Székesfehérváron
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Átadták a forgalomnak a megújult Erkel Ferenc utcát Székesfehérváron
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Parkolóbővítésre itt nem volt szükség, de az út és a parkolók olyan rossz állapotban voltak, hogy sürgőssé vált az útfelújítás és a térkövezés.

Rendezettebb, korszerűbb parkolókat, és jól járható, minőségi útburkolatot kapott a Béke tér Erkel Ferenc utcai szakasza. Aszfalt útburkolat 705 négyzetméteren, az aszfalt járdaburkolat 36 négyzetméteren, a térkőburkolat 478 négyzetméteren épült. Szegélyépítés 299 méter hosszan történt, és 48 méteren a csapadékcsatornát is kiépítették. A kivitelezés bekerülési költsége bruttó 33.480.934 forint volt.

„A Béke tér felújítása is elkezdődött. Ezt több ütemben tudjuk megvalósítani, most az Erkel Ferenc utcával tudtunk első körben végezni. Nagyon gyorsan dolgoztak a kivitelezők, köszönjük nekik, és köszönöm szépen a lakók türelmét, akik a viszontagságokat bírták, és a ki-, bejárás nehézségeivel megküzdöttek” - hangsúlyozta a felújítás kapcsán Molnár Tamás önkormányzati képviselő, aki kiemelte, megérte türelmesnek lenni, hiszen az eddigiekhez képest jóval komfortosabb lett az útszakasz, és parkolni is könnyebben lehet.

Az Erkel Ferenc utcában nincs szükség számottevő parkolóbővítésre, a vasútállomás fejlesztése miatt azonban az utcával szomszédos területen fognak a murvás parkolóhoz hasonló, ideiglenes parkolót kialakítani.

„A terület mellett található régi Garas területét a város megvásárolja, és ott parkolót alakítanak majd ki, ezzel kapcsolatban még lesz lakossági fórum az itt lakókkal, hogy egyeztessünk, de én úgy látom, hogy itt a parkolási problémák nem olyan nyomasztóak” - mondta el Molnár Tamás.

A körzetben folytatódnak a felújítások, hamarosan befejeződik a Deák Ferenc utca, jövőre tervezik az Erzsébet utcai lakótelep és a tér teljes felújítását, valamint a Béke téren is folytatódnak a felújítások.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek