2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: 9 és fél millió omikron elleni vakcinát rendelt Magyarország a Pfizertől
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: 9 és fél millió omikron elleni vakcinát rendelt Magyarország a Pfizertől
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

Az év utolsó Kormányinfója keretében Orbán Viktor miniszterelnök tartott rendkívüli sajtótájékoztatót.

A miniszterelnök évértékelő beszédében arról beszélt: Európában elsők között értük el a 60 százalékos beoltottságot, de azóta nem sikerült nagyon előre jutnunk.

Az oltásra épülő védekezést folytatja az ország ezután is, harmadik oltásban is élen járunk, körülbelül 33 százalékos átoltottsággal.

Mint mondta: a másik fontos eleme ennek az évnek a gazdaság újraindítása volt, nem segélyekre, hanem a beruházások támogatására és munkahelyteremtésre alapozva. 

2022-es tervekről szólva elmondta: korábban nem ismert gazdaságpolitikai intézkedéseket terveznek, mint a 25 évnél fiatalabbak jövedelemadó-mentessége.

A vírus elleni védekezés továbbra is oltás alapú lesz. Hangsúlyozta: mindig lesz elegendő vakcinánk.

Az omikron vírusvariáns ellen a Pfizer által kifejlesztett vakcinából 9 és fél millió adagot rendelt Magyarország, ennek egyik része 2022 második felében, másik része 2023-ban érkezik.

Ebből a mennyiségből összesen másfél millió lesz a gyermekoltás. 

Az m1 kérdésére válaszolva elmondta: kézenfekvő lenne a kötelező oltás elrendelése, de szeretné ezt elkerülni.

Más stratégiai lépéseket nem terveznek az omikron ellenére sem. Mint mondta: a kórházak kapacitása fantasztikus. 

 Novák Katalint jelöli államfőnek a Fidesz

Novák Katalin jelenlegi családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli köztársasági elnöknek a Fidesz - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök keddi évzáró sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Áder János jelenlegi köztársasági elnök második államfői mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra.

A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar alkotmányos rend csak két hivatali ciklust enged az államfőnek, majd arról beszélt: negyven országgyűlési képviselőnek kell ajánlást tennie az új államfő személyére. A Fidesz pártelnöksége a kérdést megvitatta, és javaslatát hivatalosan már meg is tette - közölte Orbán Viktor.

A teljes sajtótájékoztató itt tekinthető meg:

Borítókép: m1
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek