2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: városi szilveszter, újévi lencseosztás, Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncert és Blahalouisiana
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: városi szilveszter, újévi lencseosztás, Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncert és Blahalouisiana
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

2021 utolsó, illetve 2022 első napjaiban sem maradtok fehérvári programok nélkül: lesz újévi lencseosztás, fehérvári szilveszter és Blahalouisiana koncert is.

Piac: Piacnap
Mikor?: December 30., csütörtök
Hol?: Jancsárkert

A szilveszteri finomságok alapanyagait még beszerezhetik az év utolsó napjáig a város két piacán. A friss zöldségtől kezdve a húsokon át a gyümölcsig a Városi Piacon megvásárolható minden, ami az óév búcsúztatásához fontos, és természetesen a gazdagságot hozó lencsét vagy apró magvakat is megtalálják a vásárlók a Palotai út 1. szám alatt. A Városi Piac a héten a munkanapokon megszokott rendben, illetve december 31-én, pénteken 12 óráig tart nyitva.

Idén utoljára december 30-án lesz a Jancsárkertben termelői piac és kézművesvásár. Hagyományos és bio zöldségekkel, gyümölcsökkel, tőke- és füstölt hússal, friss pékáruval, tésztával és házi tojással, mindenféle kamrába valóval, házi süteményekkel és nem utolsó sorban remek kézművesportékákkal várják a vásárlókat csütörtökön 6 és 12:30 között. A legközelebbi piacnap január 8-án, szombaton a megszokott rend szerint zajlik majd.

Koncert: Blahalouisiana
Mikor?: December 30., csütörtök
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A 2012-ben alakult székesfehérvári Blahalouisiana hazai pályán, a Petőfi Kultúrtanszéken zárja az évet december 30-án. A jövőre tizedik születésnapját ünneplő csapat mára meghódította a hazai kis és nagy klubokat, és kihagyhatatlan fellépője az ország legnagyobb fesztiváljainak.

Nyár végén a Nem ereszt című slágerük klipjében is visszatértek Fehérvárra: egyes jeleneteket a First Fielden, az Enthroners otthonában rögzítettek, a pörgős videóban szereplő tánccsapat pedig a szintén fehérvári Free Spirit Dance tagjaiból állt.

Az évzáró koncerten a szintén fehérvári Crescendo Selecta és a Chain Bridge Pop lép fel a Blahalouisianával a Petőfi Kultúrtanszék színpadán.

Buli: Fehérvári szilveszter 2021
Mikor?: December 31., péntek
Hol?: Zichy liget

Székesfehérvár idén is jó hangulatú bulit kínál azoknak, akik a belvárosban búcsúztatják az óévet és köszöntik az éjfélkor érkező új esztendőt. 20 órakor a fiatal és tehetséges dj, Kátai JR, 22 órától az öt éve alakult zenekar, a Discover Band, 23:25-től pedig az UFO együttes lép színpadra. Éjfélkor jön a Himnusz, ezt követően visszatér a Discover Band. 

1:45-től DJ Zsiráf gondoskodik az év első nagy bulijának hangulatáról. Az eseményen csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes.

Újév: Szerencsehozó lencse
Mikor?: Január 1., szombat 14-16:00
Hol?: Alba Plaza előtti tér

Székesfehérváron 2013 óta a Szerencsehozó lencse rendezvénnyel kezdődik az új év. A hagyományokat követve így lesz ez 2022. január elsején, szombaton is, amikor az Alba Plaza előtti téren várják a néphit szerint bőséget hozó lencsefőzelékkel a fehérváriakat. Az esemény ezúttal is a város önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és az Alba Plaza összefogásával valósul meg.

A Magyar Honvédség gulyáságyúiban készülő ízletes főzeléket 14 és 16 óra között kínálják egy pohár meleg teával együtt. A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható, a maszk használata ajánlott, de nem kötelező.

sohonyai.edit

Koncert: Alba Regia Szimfonikus Zenekar
Mikor?: Január 1., szombat 19:00
Hol?: Vörösmarty Színház

Sokszínű műsorral készül Újévi hangversenyére az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A koncertet 2022. január 1-jén 19 órától rendezik a Vörösmarty Színházban. Az ARSO vendége Boross Csilla operaénekes lesz, az estet a hagyományokhoz híven dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd Dobszay Péter vezető karmester dirigálja, a házigazda Kautzky Armand Jászai Mari-díjas, érdemes művész lesz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek