2 évnél régebbi cikk

Jóléti intézkedések, béremelések a városi intézményeknél és cégeknél Fehérváron
·HírekSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Jóléti intézkedések, béremelések a városi intézményeknél és cégeknél Fehérváron
·HírekSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Több jóléti, szociális és bérfejlesztést tud megvalósítani az önkormányzat 2022-ben Fehérváron - számolt be mai posztjában a polgármester.

Emelkedik a nyugdíjasok  egyszeri támogatása

Székesfehérvár szeretné megbecsülni és megköszönni nyugdíjas polgárainak az egész életükön át végzett munkát, mellyel közös otthonunkat építették. A 2019-ben bevezetett egyszeri támogatási összeget január végén 5 000 forintról 7 500 forintra emelik.

Erre mind a körülbelül 20 000 fehérvári, 65 éven felüli polgár jogosult, mostanáig átlagosan 17 000-en éltek is a lehetőséggel minden évben.

A támogatási kérelmeket az eddigi szabályoknak megfelelően szükséges beadni. Kérik azonban, hogy a kérelmeket február 1. után nyújtsák majd be!  

Béremelések az városi intézményeknél és cégeknél

 "A város számos intézményénél és cégénél lesznek béremelések, értelemszerűen követjük a minimálbér és a garantált bérminimum kormányzati emelését, emellett lehetőségeink szerint meg kell őrizzük az önkormányzati közszféra versenyképességét, ha a béreket nem tudjuk fokozatosan emelni, akkor egyszerűen elhagyják az önkormányzatot azok a munkavállalóink, akik nélkül Fehérvár nem működhetne"  - számolt be Cser-Palkovics András.


Bevezetik a hűségprémiumok rendszerét a város szociális dolgozóinak körében, a szolgálati évekkel arányosan részesülnek anyagi juttatásban a városunk legelesettebb polgárairól gondoskodók.

Emellett tervezik, hogy a bölcsődei és óvodai szektorra is kiterjesztik a hűségprémiumok rendszerét, erről is hamarosan döntések születhetnek. 

Kapcsolódó
Cser-Palkovics András: Székesfehérvár bevételei a járványhelyzet ellenére is meghaladták 2021-ben a 2019-es eddigi rekordévet

A tervezettnél 19 százalékkal lett több a város iparűzési adóbevétele a kedvezmények mellett, vagyis a vártnál sokkal jobban teljesítettek a helyi vállalkozások.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek