2 évnél régebbi cikk

Heteken belül indul a Városháza épületének felújítása
·HírekSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/cserpalkovicsandras
Heteken belül indul a Városháza épületének felújítása
·HírekSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Cser-Palkovics András Facebook-posztban számolt be a részletekről.

"Minden település, így Székesfehérvár életében is kiemelt jelentősége van a “város házának”, mely nemzedékeken átívelve szimbolizálja a közösség egységét, a mi nemzedékünknek pedig kötelessége jobb állapotban megőrizni azt a jövő számára! Ezért átfogó és sokrétű felújítást kezdünk a Városháza épületén!" -jelentette be közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

A leglátványosabb rész az lesz, hogy megújul az épület homlokzata és tetőzete, vagyis a Hiemer-házhoz, Püspöki Palotához, a múzeumi épületekhez hasonlóan visszanyeri régi fényét az épület.

  • Folytatják a régi, kopott nyílászárók cseréjét, persze úgy, hogy illeszkedjenek a műemléki környezetbe.
  • Energetikai korszerűsítést is kap az épület, köztük napelemeket is, utóbbiak a városkép megőrzése végett csak a tetőzet belső oldalára kerülnek majd.
  • Belső felújítások is következnek, az elöregedett vezetékeket és hálózatokat cserélik, ahol kell, ott a burkolatokat is.
  • A felújítás heteken belül elindul, várhatóan az idén be is fejeződik. A munkálatok a hivatali munkát érdemben nem befolyásolják, azonban a Városházára, illetve annak dísztermébe tervezett külsős programok jelentős részét átköltöztetik a Hiemer-házba, valamint más helyszínekre.

Ezzel a felújítással közel teljessé válik majd a Városház tér rehabilitációja, valódi fényének, méltóságának helyreállítása.

"Bízom abban, hogy a felújítás minden polgárunk megelégedésére szolgál majd, ha pedig elkészült, akkor természetesen mindenki lehetőséget kap majd a megújult épület bejárására nyílt napok keretében!" - írta Cser-Palkovics András.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek