2 évnél régebbi cikk

Hasznos tanácsok kerti grill vásárláshoz
·Gasztrogrillezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Hasznos tanácsok kerti grill vásárláshoz
·Gasztrogrillezés·Utolsó frissítés: undefined

A grilleknek számtalan formája és mérete létezik, faszenes, gázos vagy akár luxus grillek is. Vásárlás előtt azonban érdemes átgondolni, hogy pontosan mire is szeretnénk használni a kerti grillt.

Át kell alaposan gondolni, hogy hol és mit szeretnénk és milyen funkciók felhasználása mellett grillezni.

A kerti grill megvásárlása a saját főzési szokásainknak megfelelően kell, hogy kiválasztásra kerüljön. A különféle weboldalakon számtalan értékelést lehet olvasni az egyes grillekről így érdemes szétnézni és olvasgatni még a megvásárlás előtt. 

Sokaknak segített már a kerti grill vásárlásban az emaki.hu weboldalán látható útmutató. A gáz és faszenes változat között nehéz lehet a választás, mivel a hagyományos grillezés hívei és az éppen elérhető legújabb technológiát a lehető legjobban kihasználni vágyók különbözően mérlegelnek ebben a helyzetben.

Nagyon fontos, hogy az egyes típusok előnyeit és hátrányait is alaposan megnézzük. Ha nem szeretünk a különböző üzemanyagokkal bajlódni, akkor választhatunk elektromos grillezőt is, hiszen azok is nagyon népszerűek a grillezők körében.

A grillezők közül számtalan hordozható, ezért kempingezéshez és egyéb kirándulások során is többször használhatók. Következő nagy dilemma, hogy milyen méretű kerti grillt érdemes vásárolni? Egy 4-6 fős étkezéshez a standard grillek tökéletesek, hiszen egy kiscsoport étkezését tökéletesen kiszolgálják. Ezeknek a mérete 41 és 50 centiméter körüli.  Manapság ezek a grillek a legelterjedtebbek és általában az olcsóbbak is, de egyben korlátot is képeznek, ha az év során többször rendezünk nagyobb partikat. 

A nagyméretű grillek, ha több személyre főzünk minimum 3 vagy 4 égővel kell, hogy rendelkezzenek. A félhordó típusú grillek 8 vagy annál több vendég számára is megfelelő méretűek. Ezek a grillek már drágábbak és magasabb az üzemanyagigényük is, ezért vásárláskor körültekintően válasszunk és ezt a kiadást is kalkuláljuk bele.

Ha szívesen összepakolnánk a grillt és magunkkal vinnénk egy kirándulásra, esetleg a vízpartra, akkor a hordozható grill a legpraktikusabb. Ezeknek a grilleknek nincsen akkor a felületük, hiszen fontos, hogy könnyedén hordozhatók legyenek, így maximum 3 vagy 4 személyre lehet a segítségével sütni. 

A következő a grillezési funkció megválasztása. A grillezés sokszor többről szól, mint egy puszta grillezés. Van olyan modell, amely alkalmas a sütésre, párolásra és a főzésre. A kerti grill megvásárlásakor nézzük meg pontosan, hogy az adott grill milyen funkciókkal bír. Amire mindenképpen oda kell figyelni, hogy megtartja-e a hőt, rendelkezik-e melegentartó állvánnyal így a főtt ételt képes melegen tartani. Sokaknak fontos a grillmagasság is, így annak állíthatónak kell lennie, hogy minden egyes alkalommal pontosan be tudjuk állítani a megfelelő sütési magasságot.

Ezzel a funkcióval tulajdonképpen a hőfokot állíthatjuk be. Ha rendelkezik szellőzőnyílásokkal akkor a kinyitásával és bezárásával a grill hőfokát lehet szabályozni és képes arra is, hogy befolyásolja azt, hogy a parázs milyen gyorsan égjen el. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek