6 hónapnál régebbi cikk

Családi adóvisszatérítés: február 2-től már kézhez kaphatják, 14-ig pedig minden jogosult megkapja
·Hírekadó·Utolsó frissítés: undefined
Családi adóvisszatérítés: február 2-től már kézhez kaphatják, 14-ig pedig minden jogosult megkapja
·Hírekadó·Utolsó frissítés: undefined

Februárban az kapja meg a családi adóvisszatérítés összegét, akinek utalási adatait megismerte a NAV.

A gyermeket nevelő szülők február 14-ig megkapják a családi adóvisszatérítést a bankszámlákra, a postai kézbesítés még korábban történik - tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára az MTI-t. Azok ugyanis, akik a lakcímre utalást választották, illetve akiknek a családi pótlékot is a postás viszi ki, már február 2-a és 4-e között kézhez kapják a családi adóvisszatérítés összegét.

A gyermeket nevelő szülők mellett a várandós kismamák és a velük közös háztartásban élő házastársuk is jogosult a családi adóvisszatérítésre. Szintén visszajár a 2021-ben befizetett adó a saját jogán családi pótlékra jogosultnak, illetve a rokkantsági járadékban részesülőnek vagy a velük közös háztartásban élő hozzátartozói közül annak, aki év közben a családi kedvezményt igénybe vette - emelte ki Tállai András.

Fontos ugyanakkor, hogy februárban az kapja meg a családi adóvisszatérítés összegét, akinek utalási adatait megismerte a NAV, így például az, aki a családi pótlékot kapja, valamint az, aki 2021. december 31-ig benyújtotta az erről szóló nyilatkozatát. Az adóvisszatérítéshez való jog nem veszhet el, ezért aki elmulasztotta 2021. december 31-ig benyújtani a nyilatkozatot, és a NAV sem ismeri az utaláshoz szükséges adatait, az szja-bevallásában veheti igénybe az adóvisszatérítést, amelyhez segítséget nyújt a NAV által elkészített bevallási tervezet.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek