6 hónapnál régebbi cikk

Milyen szerepe van Székesfehérváron a vállalkozásoknak?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Milyen szerepe van Székesfehérváron a vállalkozásoknak?

Hogyan segíti a kormány a kis és középvállalkozásokat? Hol tart most a magyar gazdaság? Ezekre a kérdésekre kaphattak választ a résztvevők a Portfolio rendezvényén. 

Vállalkozók, vállalkozások képviselői vettek részt a Portfólió gazdasági konferenciáján. A találkozón a hazai vállalkozások, azok szerepe, fejlesztése állt a középpontban. Az előadások között Cser-Palkovics Andrástól a székesfehérvári vállalkozások szerepéről is hallhattak a résztvevők:

"Kulcskérdés elsősorban a munkahelyek száma és minősége okán. Az emberek ezeken a munkahelyeken dolgozva kapják meg azt a jövedelmet, ami az egzisztenciájukhoz szükséges. Nyilván fontos lenne elérni azt, hogy ez a jövedelemszint folyamatosan emelkedni tudjon. Ehhez kell, hogy a versenyképessége a vállalkozásoknak emelkedjen, és ez az élet mindennapjaiban tetten érhető a gazdasági szereplők jelenléte, hiszen a környezet létrehozásában, működtetésében, fejlesztésében komoly szerepe van a helyi adóknak, elsősorban az iparűzési adónak. "

A polgármester hozzátette, jól mutatja a vállalkozások fontosságát, hogy a helyi adók terhére, az önkormányzat teljes finanszírozásában valósult meg az Arany János Általános Iskola 600 millió forintos beruházása, amelyet hétfőn adtak át. A konferencián a gazdasági kilátásokról is hallhattak előadást a résztvevők.

Madár Istvántól, a Portfolio vezető elemzőjétől megtudhatták, hogy a magyar gazdaság mennyire összetett: "Az energiaválságon éppen még csak túl vagyunk, közben a infláció  még mindig itt van velünk, és a gazdasági növekedés is eltűnt a gazdaságból. Ezt kellene valahogy megfordítani és közben még a költségvetés bajait is kezelni, tehát nem egy egyszerű a helyzet, de úgy látszik, hogy nagyjából az alagútból kezdünk kijönni, lassan élénkülni fog a gazdaság, az infláció is valamelyest javult az elmúlt hónapokban. Van rá esély, hogy a jövő év már jobban nézzen ki, mint az idei." 

A Portfolio rendezvényén megtudhatta a hallgatóság, hogy a kormány milyen intézkedéscsomaggal óvja a hazai kis és középvállalkozások növekedési lendületét, milyen a Fejér Vármegyei régió gazdasági helyzete és kilátásai, milyen finanszírozási lehetőségei vannak a mikro-és kisvállalkozásoknak. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek