11 hónapnál régebbi cikk

Ne hagyd veszni, Székesfehérvár! Add az 1 százalékodat és még nyerhetsz is vele
Ne hagyd veszni, Székesfehérvár! Add az 1 százalékodat és még nyerhetsz is vele

A Ne hagyd veszni! kampány klipjében szereplő székesfehérvári gyermekek között van olyan is, aki már születése pillanatában a gyermekmentők segítségére szorult.

Idén május 22. vagyis hétfő éjfél az szja-bevallás határideje, és eddig az időpontig nyilatkozhatunk adónk 1 százalékának felajánlásáról is. Ehhez kapcsolódóan a Vörösmarty Rádióban Kiss Gyuri vendége volt a Ne hagyd veszni! mozgalom létrehozója, Sramek Nándor, aki a Magyar Gyermekmentők Alapítvány kampányához tartozó Ne hagyd veszni, Székesfehérvár! videóklipet is készítette.

"Januárban megszületett a kislányom, és felhívták a figyelmemet, hogy érdemes lenne egy elsősegély-tanfolyamra elmennem, ha bármi baj történik, tudjak reagálni. Elmentem a Magyar Gyermekmentők Alapítvány tanfolyamára, ahol Gesztes Éva, a gyermekmentők vezetője világított rá arra, hogy a tavalyi évben az adózók több mint 60 százaléka nem ajánlotta fel az 1 százalékát, ami nagyjából 3 millió embert jelent. Ez azért baj, mert sok olyan életmentő szervezet van, akik a felajánlott 1 százalékból tudnak értünk dolgozni" - mesélte a műsorban Sramek Nándor, akiben ezt követően merült fel, népszerűsíteni kell a lehetőséget, ezért szöveget írt, majd zenét szerzett hozzá.

"A klip elkészítéséhez abból az ötletből indultunk, hogy vonjunk be az embereket, akár ismert, akár hétköznapi embereket, hogy érezzék magukénak a története, és értsék meg, mennyire fontos az, hogy ne hagyják elveszni az 1 százalékukat. A videóklipben szereplő gyerekek mind megmentett gyermekek, van köztük, aki születése pillanatában már a gyermekmentők segítségére szorult" - mondta el Sramek Nándor.

A kampányhoz létrehoztak egy Facebook-oldalt is, és nyereményjáték indult, amelyen a Sempre étterem 10 000 forintos utalványát és Ne hagyd veszni! feliratú bögréket is lehet nyerni. 

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról legkésőbb 2023. május 22-éig, az szja-bevallástól függetlenül is, részletek és segítség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán IDE KATTINTVA érhető el.

Borítókép: YouTube/Ne hagyd veszni!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek