2 évnél régebbi cikk

Disznótor a Corvinuson - a hallgatók kezdeményezték a közös munkát a fehérvári campuson
Fehérvár Médiacentrum fotója
FTV/Zsidai Ádám
Disznótor a Corvinuson - a hallgatók kezdeményezték a közös munkát a fehérvári campuson

Kolbász töltés, pecsenye sütés és pálinka kóstolás. Pénteken számvitel helyett- egyebek mellett- ezen tevékenységekből kellett vizsgázniuk a Corvinus Egyetem hallgatóinak Székesfehérváron.

A két évvel ezelőtti hagyományteremtő rendezvényen felbuzdulva, idén is disznótort szerveztek a fehérvári campuson – igaz az ideit már a hallgatók kezdeményezték. A program 8 órakor kezdődött és fél 10-re már füstölésre készítették elő a szalonnát. De szépen felszeletelve, sütésre várva sorakozott az asztalokon a karaj és a tarja a Corvinus fehérvári campusán. 

"Szeretnék folytatni ezt a hagyományt, egyfajta közösségépítés, illetve fontos, hogy legyen a fehérvári campusnak egy olyan eseménye, ami csak erre a campusra jellemző. A Fővám téren nehéz lenne egy disznóölést, vagy disznótort lebonyolítani. Úgyhogy a pesti HÖK képviselői és hallgatói szervezetek szintén megkerestek engem, hogy itt, Székesfehérváron egy helyi eseményt csináljunk" - mondta el Ősz Rita rektori megbízott.

Három fél disznót dolgoztak fel képzett böllérek irányításával, közben pedig a pálinkával és zsíros kenyérrel próbálták lendületben tartani magukat a hallgatók. Sokan közülük Pestről érkeztek a fehérvári campuson szervezett programra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek