2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Az állam- és kormányfők brüsszeli találkozóját követően beszélt Magyarország miniszterelnöke.

"Az uniós csúcson egyetértettünk abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre sem jelenthet megoldást. Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben, és egységesen szankciók bevezetéséről döntöttünk. Ezek a szankciók nem érintik az energia területét, ezért Magyarország és az Unió többi tagállamának energiaellátása a szankciók ellenére is biztosítva van" - mondta abban a Facebook-videóban Orbán Viktor, amelyet az állam- és kormányfők brüsszeli találkozóját követően tett közzé.

A találkozón döntöttek arról, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is, és több pénzt kell fordítani a keleti határvédelmünkre. A kormányfő kiemelte a felelős magatartás szükségességét, valamint hogy az elkapkodott és felelőtlen nyilatkozatok csak rontják a helyzetet, és veszélyeztetik az európai emberek biztonságát.

"Világossá tettem, hogy mi ki fogunk állni Magyarország nemzeti érdekei mellett, és nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba" - hangsúlyozta Orbán Viktor. A tejes videó ide kattintva nézhető meg.

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek