2 évnél régebbi cikk

Rengeteg fehérvári küldött adományt Tiszabecsre és a környező településekre az Ukrajnából érkező menekülteknek
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Rengeteg fehérvári küldött adományt Tiszabecsre és a környező településekre az Ukrajnából érkező menekülteknek
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Csak vasárnap 10 kisteherautó indult el Székesfehérvárról Tiszabecsre. A hétvégén mintegy 15-16 ezren érkeztek Ukrajnából ezen a határátkelőn keresztül. A legtöbben gyalogosan, babakocsival, kisgyerekekkel együtt vágtak neki az útnak. Számukra gyűjtöttek adományokat Fehérváron. A helyszínen jártunk.

Az ember nehéz szívvel és szomorúan vág neki az ilyen utaknak. Fehérvár összefogott és egész hétvégén érkeztek az adományok, amiket folyamatosan juttattak el a helyszínre az RBD önkéntesei és civilek. Tegyük azonnal hozzá: nemcsak az élelmiszerek, tisztálkodószerek, ruhák, plédek, takarók és matracok, de maga a szállítás is összefogással valósult meg. 

Kapcsolódó
Cser-Palkovics András: szállásadókat keresünk Fehérváron az ukrajnai menekülteknek

Adományszámlát nyitott a város önkormányzata, egyúttal 25 millió forintot máris elkülönítettek a menekültek ellátására. A polgármester várakozásai szerint sok család érkezik Székesfehérvárra a következő napokban.

Völgyi Szabolcs az RBD részéről koordinálta a gyűjtést Juhász László közreműködésével, valamint Deák Lajosné önkormányzati képviselő is egész hétvégén segítette a gyűjtést. Persze nem szabad megfeledkezni a sok ezer székesfehérvári és környékbeli felajánlásáról, hiszen ők gondoskodtak arról, hogy volt mit elvinni Tiszabecsre.

Lőrincz Gusztáv, Tiszabecs polgármestere vasárnap azt mondta, hogy az elmúlt három napban közel 15 ezren érkeztek. Vasárnap kora délután is közel 1500-an álltak sorba, hogy átjussanak Ukrajnából Magyarországra. 

A helyszínen vannak a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei, akik rengeteg adománnyal érkeztek meg a pákozdi központjukból. 

Sokan egy bőröndbe csomagoltak és hátrahagyták egész életüket, az otthonukat Ukrajnában. Sokan gyalog vágtak neki az útnak, kisgyerekekkel, csecsemőkkel. Velük is beszélgettünk, de Tiszakóródon is jártunk, ahol az első adományt mi szállítottuk ide Székesfehérvárról. Éppen a tornatermet alakították ki, igyekztek felkészülni a háború elől menekülő családok érkezésére. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek