2 évnél régebbi cikk

3 fehérvári Shell kutat érint az új korlátozás: maximum 25 ezer forintért lehet tankolni
·Hírektankolás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója3 fehérvári Shell kutat érint az új korlátozás: maximum 25 ezer forintért lehet tankolni
·Hírektankolás·Utolsó frissítés: undefined

Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, összesen 30 budapesti és 76 vidéki töltőállomás érintett.

A Shell Hungary Zrt. kisnyomású kútoszlopain csütörtöktől tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet üzemanyagot vásárolni - közölte a vállalat az MTI-vel. Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, 30 budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint.

Székesfehérváron 3 töltőállomást érintett a korlátozással - tájékoztatott kérdésünkre a vállalatot képviselő kommunikációs ügynökség.

A benzinkutak listája:

  • Székesfehérvár VI. - 8000 Székesfehérvár, Aszalvölgyi u. 1.
  • Székesfehérvár IV. (Balatoni út) - 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 6083/3
  • Székesfehérvár III.  -  8000 Székesfehérvár, Palotai út  5508/1 hrsz.

A vállalat célja a közlemény szerint az, hogy az alapvetően személyautó forgalmat kiszolgáló kisnyomású kútoszlopoknál kiküszöbölje a hirtelen nagyarányú készletlefogyást. Emellett továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett, tranzakciónkénti 100 literes limit a nemzetközi tranzitútvonalak mellett fekvő 12 állomáson. Ez a korlátozás a két M7-es autópálya melletti székesfehérvári kutat is érinti.

A cég tájékoztatása szerint a régiós viszonylatban alacsonynak számító magyarországi üzemanyagárak hatásaként az utóbbi hetekben rekordszinten nőtt az üzemanyagkereslet a hazai Shell töltőállomásokon. Az értékesítés volumene a nemzetközi tranzit teherforgalom, a szomszédos országokból tankolni átlátogató kamionosok és személyautósok, valamint a tavaszi mezőgazdasági munkákat végző gazdálkodók beszerzései miatt kiugró mértékben megemelkedett a korábbi évekhez képest. Megjegyezték, hogy a nagy tételben tankolók már rendszeresen vásárlói az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt kutaknak is.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerdán arról beszélt, nincsen ellátási probléma, csak logisztikai, ugyanis a hatósági ár miatt sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Hatósági ár nélkül péntektől a 95-ös benzin 640 forint, a gázolaj pedig 717 forint lenne literenként.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek