2 évnél régebbi cikk

Vereség, veszekedés, negatív klubcsúcs: erős a lejtmenet Sóstón
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
molfehervarfc.hu
Vereség, veszekedés, negatív klubcsúcs: erős a lejtmenet Sóstón
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

A Ferencváros 2-0-ra nyert Sóstón a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, soha nem látott negatív sorozatba taszítva a hazai piros-kékeket: A Vidi hétmeccses vereségszériában van, ráadásul naptári évet sem kezdett még soha ennyire gyászosan.

Egyértelmű, hogy eddig az edzőváltás sem segített a MOL Fehérvár FC-n: a Szabics Imrét váltó Michael Boris sem tudta új pályára állítani a vakvágányon pöfögő fehérvári szerelvényt. A bajnoki címvédő és egyben jelenlegi éllovas) Ferencváros Ryan Mmaee duplájával 2-0-ra nyert vasárnap, a fehérvári csapat pedig immár hét mérkőzést veszítette el zsinórban. Ez új negatív klubcsúcsnak számít

Az eddigi negatív rekord még 1998 őszére datálódott, akkor zsinórban hatszor kapott ki a csapat, az első meccsen még Csongrádi Ferenc, a következő ötön pedig Verebes József irányítása alatt. A hetedik találkozón aztán egy Dunaferr elleni 4–4-gyel összejött a pontszerzés, de annak a szezonnak a végén kiesett a csapat…

A kieséssel most is foglalkozni kell, mert már csak négy pont választja el a piros-kékeket a 11., már biztosan kieső pozíciótól, ráadásul a következő ellenfél épp az említett 11. helyen álló Gyirmót FC Győr lesz március 19-én, 17:30-tól, gyirmóti pályaválasztással. A Vidinek itt tehát hét vesztes meccs után kellene nyernie, ezzel pedig egy másik rossz sorozatot is megszakíthatna a Boris-gárda.

A Ferencváros elleni vereség zsinórban a hetedik zakó volt, mindez 5-15-ös gólaránnyal

www.molfehervarfc.hu

Nem is oly rég foglalkoztunk a Vidi történetének legrosszabb évkezdéseivel, vagyis a naptári évek első bajnokijain elért eredményekkel. Ezen a területen is abszolút negatív klubrekord a hét vereséggel indított 2022-es esztendő, így a MOL Fehérvár FC nem csupán egy, de rögtön két területen is fennállása egyik legrosszabb mutatóját nyújtja.

Kapcsolódó
18 éve nem kezdte ilyen rosszul az évet a Vidi

Négy meccsen négy vereséggel kezdte az évet a MOL Fehérvár FC, mely a negatív klubcsúcs beállításától még messze van, de így is az elmúlt 20 év egyik leggyengébb évkezdetét produkálta

Ha ez nem lenne elég a piros-kék gödör mélységének érzékeltetésére, eláruljuk: a most futó idényben a MOL Fehérvár FC rendelkezik a leggyengébb idegenbeli mutatóval az élvonalban, 12 vendégként megvívott mérkőzésből mindössze egyet nyert meg a csapat négy döntetlen és hét vereség mellett, így a jövő heti gyirmóti túra még nehezebbnek ígérkezik.

A szurkolók - érthetően - egyre türelmetlenebbek a lejtmenet miatt

www.molfehervarfc.hu

A szakmai válsághelyzet mellett sportemberi és lélektani területeken is komoly a gond Sóstón. A Magyar Nemzet az M4 Sportnak az FTC elleni vereség után adott nyilatkozatára hivatkozva idézi Kovács Dánielt, a fehérváriak kapusát, aki kendőzetlen őszinteséggel beszélt morális problémákról, hozzáállásbeli hiányosságokról és majdnem tettlegességig fajuló nézetkülönbségekről:

„A mi helyzetünkben egy 0-0 is siker lett volna a Ferencváros ellen itthon. Valahogy mindig én kapom a forduló gólját, nem tudom, lehet, rossz a karmám, valami rosszat tettem… De lehet, hogy az egész csapat rosszat tett. Amíg hozzáállásbeli problémák vannak, addig igazából nincs miről beszélni, felesleges a taktikáról meg bármiről beszélni. Beszéltünk már, mindent kipróbáltunk. Sírtunk az öltözőben, volt veszekedés, közel verekedés és voltak büntetések. Akik igazán akarják, pedig már elfáradtak mentálisan… „

Ha ez még kevés lenne, a Ferencváros elleni mérkőzést követően Fiola Attila saját szurkolóival került összetűzésbe, akik vélhetően a harmatos szereplést kérték számon a válogatott védőtől.

A feladatok határozzák meg az ember értékét, tartja a mondás. Nos, itt most akad feladat rengeteg, kérdés, van-e kraft, van-e elég erő, önérzet, büszkeség és szakmai, valamint emberi tartás a MOL Fehérvár játékosaiban, edzőiben ahhoz, hogy összefogva kirángassák magukat a saját maguk által ásott gödör fenekéről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek