2 évnél régebbi cikk

Sasvári Csilla kapta a Penna Regia díjat 2022-ben
·KultPenna Regia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Sasvári Csilla kapta a Penna Regia díjat 2022-ben
·KultPenna Regia·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár önkormányzata minden évben a díjjal fejezi ki köszönetét a helyi sajtó képviselőinek.

A szabad sajtó napja alkalmából ezúttal is átadták a "Penna Regia" díjat Székesfehérváron Március 15-én. Cser-Palkovics András az ünnepség elején köszönetet mondott a sajtó képviselőinek az elmúlt 2 év eseményeinek tájékoztatásáért, kiemelte, nem volt recept arra, hogyan érdemes a világjárvány idején kommunikálni, nem volt még részünk ebben.

"Örülök, hogy együtt tudunk lenni, egy évvel ezelőtt még nem ünnepelhettünk azok között a keretek között, ahogy megszoktuk, pedig ez az az ünnep, ami az összes magyar lelkével, szívével találkozik, igazi közösségi esemény" - mondta a polgármester. 

A "Penna Regia" díjat 2022-ben a Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetője Sasvári Csilla vehette át.

"Minden közösségnek megvannak azok a képviselői, akiknek sokat köszönhet. Csillának pedig sokat köszönhetünk, hiszen egy olyan műfajban dolgozik, ami sokaknak kedves, azoknak, akik szeretik a beszélgetést - bár ez műfaj mostanában kiveszni látszik. Azt szeretném megköszönni Csillának, hogy vannak kérdései, és ennek köszönhetően értékes beszélgetések alakulhatnak ki" - emelte ki Cser-Palkovics András.

Beszélgetés a friss "Penna Regia" díjas Sasvári Csillával:

Sasvári Csilla a Vasvári Pál Gimnázium testnevelés tagozatán végzett. 1972 és 1980 között a VVSI evezőse, négyszeres országos bajnok, az 1980-as olimpia előtt utánpótlásválogatott-kerettag. Szerteágazó pályafutása során volt számítástechnikai adatfeldolgozó, majd a gárdonyi televíziónál szerkesztő riporter, gyártásvezető, műsorvezető, a Fehérvári 7 nap című újság lapigazgató.

Egy véletlennek köszönheti, hogy találkozott a rádiózással, de rögtön érezte, hogy ez az ő műfaja, ez jelenti számára a teljességet. 1994-ben férjével Horváth Miklóssal alapító munkatársai voltak az 1956 forradalmi napjait követően újra megszólaló Vörösmarty Rádiónak, ahol felelős szerkesztőként, riporterként, műsorvezetőként ismerhette meg Csilla hangját a város és környéke. Később dolgozott a Fehérvár Rádiónál, a Szuperinfónál a Maraton Lapcsoportnál.

Tíz éve tért vissza a Vörösmarty Rádióhoz, ahol elsősorban a hétvégi műsorok szerkesztőjeként és műsorvezetőjeként is hallhatták is a város és térsége lakói. Célja, hogy a rádió hasznos, de mégis szórakoztató információkkal tarkítsa hallgatói házimunkával, pihenéssel töltött napjait. Újságírói munkájáért háromszor nyerte el a Fejér Megyei Közgyűlés elönkének Különdíját, 2004-ben pedig a Fejér megye Gazdaságáért Sajtódíjat.

Ikonikus alakja Székesfehérvárnak és a Velencei-tó térségének is egyaránt, számtalan rendezvény, kiállításmegnyitó, kulturális program háziasszonyaként is megismerhettük az évek során. Jelenleg is a Fehérvár Médiacentrumban dolgozik, ahol részt vesz nem csak a rádió, de a televízió munkájában is. Több ezer riportot, több száz izgalmas, lebilincselő, tartalmas beszélgetést köszönhettünk neki. Ma is határtalan lelkesedéssel kérdezi interjúalanyait, legyen az történész, színész, zenész, intézményigazgató, orvos vagy pap.

Hisz a közszolgálati értékekben, célja Székesfehérvár, a városi értékek az itt élők és dolgozók bemutatása. Odaadással készíti, műsorait a Fehérvár Televízióban is, a Családőrzők és a Városrészek titkai című műsorok háziasszonya hétről hétre.

Munkája mellett szeretettel és kimeríthetetlen energiával foglalkozik családjával, három unokájával, no és persze házi kedvenceivel. Olyan ikonikus alakja ő a helyi újságíró-társadalomnak, akihez kollégái, nemcsak segítségét, tanácsért fordulhatnak bármikor, de büszkén tekinthetnek rá példaképükként is!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek