2 évnél régebbi cikk

A Hydro Fehérvár AV19 története során először bejutott az osztrák hokiliga elődöntőjébe
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19/Soós Attila
A Hydro Fehérvár AV19 története során először bejutott az osztrák hokiliga elődöntőjébe
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos hátrányt követően 5-4-re győzött kedden az olasz HC Pustertal Wölfe vendégeként az osztrák jégkorongliga (ICEHL) negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén, és így összesítésben 4-0-s eredménnyel bejutott az elődöntőbe.

A székesfehérvári jégkorongklub 2007-ben csatlakozott az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongligához, története során eddig hét alkalommal harcolta ki a rájátszást, ám a negyeddöntőnél tovább még egyik szezonban sem jutott. A 2021/2022-es évadban az alapszakasz harmadik helyéről került be a playoffba az együttes, ahol a ligaújonc HC Pustertal Wölfe együttesét választotta.

A dél-tiroli gárdát söpréssel, vesztett mérkőzés nélkül búcsúztatta a Hydro Fehérvár AV19: a négy győzelemig tartó párharcban hazai pályán előbb 8-1-re, majd idegenben 6-2-re győztek Háriék. Ezt 5-2-es hazai siker követte, végül március 15-én háromgólos hátrányból egy harmad alatt fordítva 5-4-re nyert a magyar ICE-csapat - olvasható a Hydro Fehérvár AV19 közleményében.

"Egy ilyen történelmi mérkőzés és eredmény után nehéz összeszedni a gondolatait az embernek. Három szó az, amiről szeretnék beszélni. Az első a gratuláció: tiszta szívből gratulálok a csapatnak és a stábnak a csodálatos eredményért!

A második a köszönet: szeretném megköszönni minden szurkolónknak, hogy egész szezonban mellettünk állt, azoknak, akik most elkísérték a csapatot és azoknak is, akik a Kiskút Tenisz Klubban szurkoltak nekünk, várunk mindenkit a csarnokban az elődöntőben is! Köszönjük a támogatóinknak, hogy mellettünk álltak, köszönjük az elődeinknek, különösen Ocskay Gábornak, hogy egy ilyen alapokkal rendelkező klubot vehettünk át, amely alapokra építkezve ezt a történelmi sikert most együtt elérhettük!

A harmadik szó az ígéret: ígérjük, hogy folytatjuk, a csapat nevében megígérhetem, hogy ugyanilyen alázattal megyünk tovább, és mindent bele fogunk adni a következőkben is!” – foglalta össze a gondolatait Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke.

"Jó csapatunk van, jó edzői stábbal és jó stratégiával. Senki sem számított arra, hogy ilyen eredménnyel jutunk tovább, de most olyan sikert értünk el, amit eddig még sosem sikerült itt Székesfehérváron. Nagy köszönet jár mindenkinek, aki bármit hozzátett ehhez a történelmi eredményhez, azoknak, akik az alapokat letették, és azoknak is, akik most tesznek érte. Külön köszönet illeti a szurkolókat, akik jóban-rosszban, mindig ott vannak mellettünk!" – mondta Szélig Viktor, a klub general managere.

A win2day ICE Hockey League szintén négy győzelemig tartó elődöntője a negyeddöntő további párosításaitól függően március 22-én vagy 24-én indul, a Hydro Fehérvár AV19 mellett pedig már a szintén söpréssel továbbjutó Red Bull Salzburg is várja az ellenfelét.

A legjobb négy között az alapszakaszban elért helyezések alapján alakulnak a párosítások: az alapszakaszelső Red Bull Salzburg a negyedik helyre rangsorolt csapatot kapja, míg a másik ágon a Hydro Fehérvár AV19 ellenfele vagy a Villach-Ljubljana párosításból kerülhet ki, vagy pedig a Bécs továbbjutása esetén az osztrák fővárosban is szerepelhet a gárda.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek