2 évnél régebbi cikk

Díszítsük fel falainkat!
·Életmódlakásfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
homeandstyle.hu
Díszítsük fel falainkat!
·Életmódlakásfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Az üres falak lehangoló hatást kelthetnek otthonunk helyiségeiben. Szerencsére azonban ezen egyszerűen változtathatunk. Ha felhelyezünk egy szép órát vagy egy ízléses képet, máris kellemes érzés lesz rájuk nézni. Függőleges felületeinket könnyedén dekorálhatjuk.

A faliórák világa

Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy napjainkra mennyire felgyorsult körülöttünk a világ. Mindig tisztában kell lennünk a pontos idővel. Az idő mérése már az ókor emberében is felmerült. Az évszázadok alatt az órák technikai háttere és megjelenése természetesen óriási átalakuláson ment keresztül.

Az ókori Egyiptomban még napórák voltak használatban erre a célra. Ezek használhatósága viszont korlátozott volt. Ügyelni kellett az elhelyezésükre, ráadásul borús időben használhatatlanok voltak. Később ezeket víz-, illetve homokórákkal igyekeztek pótolni. Ezek a kezdetleges időmérők is számos hátrányt hordoztak magukban, így idővel megjelent az igény a mechanikus óraszerkezetekre. 

A ma ismert és használt óraszerkezetek elődei már az ókorban is megjelentek. A görög feltalálók már nagyon korán kifejlesztették a fogaskerekek segítségével működő időmérő gépezeteket. Kínában is fennmaradtak mechanikus szerkezetek a középkor idejéből. Természetesen ezek az eszközök még nem voltak megfelelőek arra, hogy a kezünkön hordjuk, vagy a falunkra tegyük ki őket. Sok fejlesztés kellett még ahhoz, hogy eljussunk a mai, a Home&Style lakásdekorációi között is megtalálható faliórákig. 

Kezdetben még súlyok biztosították a működéshez szükséges energiát, de ma már a hajszálrugóval hajtott mechanikus szerkezetek mellett megjelentek az elemmel működő, olykor napelemmel is megtámogatott kvarc időmérők. Ezek a digitális technológiát használó példányok már nagyon pontosak és relatíve olcsón előállíthatóak. Ezek mellett a méretük is eltörpül a történelmi elődökétől. Ez lehetővé teszi, hogy a legkülönfélébb alakú és kialakítású faliórákban helyezzék el őket. 

Szükségünk lesz a jövőben is faliórákra?

Igaz, hogy manapság a mobiltelefonunkon szoktuk leggyakrabban megnézni az időt, de a faliórák által nyújtott biztonságot és szépséget még egy darabig biztosan nem fogják kiszorítani ezek a mindannyiunk zsebében meglapuló eszközök. Akár minden helyiségünkben elhelyezhetjük ezeket a szépségeket. A nappaliban, ahol sokat tartózkodunk, vagy a reggeli készülődéseink helyszínéül szolgáló fürdőszobában különösen jól jöhetnek. Természetesen a konyhában sem lehet elvitatni a létjogosultságukat, de az előszobában, indulás előtt is nagy segítséget nyújthatnak, ha nem szeretnénk elkésni.

A festmények is kiváló díszítőelemek

Gyönyörű éke lehet otthonunknak egy gondosan kiválasztott festmény vagy fénykép is. Ráadásul nagyon könnyedén változtathatjuk vele a szobáink megjelenését is. Egyszerűen lecserélhetjük őket, és máris más képet mutat az adott terület. Használjuk őket bátran az otthonunk szebbé tétele érdekében!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek