4 hónapnál régebbi cikk

Négy új gyalogosátkelő épül Székesfehérváron
·Közlekedészebra·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Négy új gyalogosátkelő épül Székesfehérváron
·Közlekedészebra·Utolsó frissítés: undefined

Felsővárosban, a Tompa Mihály utcánál két helyen, míg Sóstón az új közösségi ház előtt, Alsóvárosban pedig a Sárkeresztúri út és Akácfa utca között tudnak majd biztonságosabban átkelni az úton a gyalogosok.

Már javában zajlanak a munkálatok Sóstón: a Szárcsa utcánál készül a családi házas övezet és az új közösségi tér közötti gyalogos-átkelőhely, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). A középszigetes gyalogosátkelőt új lámpatestekkel világítják meg, valamint június közepére megépül a járda a Szárcsa utca és Sárkeresztúri út között. A Sárkeresztúri úton még egy további helyszínen, az Akácfa utcai csatlakozásnál is gyalogos-átkelőhelyet létesítenek.

Felsővárosban, a Tompa Mihály utcában két helyszínen: a Vajdasornál és a Koppány utcánál alakítanak ki gyalogos-átkelőhelyeket, amelyek mellett kettő-kettő szabványos megvilágítást biztosító közvilágítási kandeláber is épül. Az átkelőhelyekre forgalomlassító, sárga burkolati jel hívja fel a járművel közlekedők figyelmét, valamint 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be ezeken a helyszíneken. A munkálatok a tervek szerint május végéig befejeződnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek