2 évnél régebbi cikk

Elkészült az új zebra a Forgó utcában Felsővárosban
·Közlekedészebra·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Elkészült az új zebra a Forgó utcában Felsővárosban
·Közlekedészebra·Utolsó frissítés: undefined

10 új parkoló és két gyalogátkelőhely épült a Forgó utca Cserkész utca kereszteződésében. Így már nem a sárban kell parkoljanak a környéken élők, a gyerekek pedig biztonságosan juthatnak el közeli iskolákba.

Elkészült a két új gyalogátkelőhely, és az új parkolók is a Forgó utca, Cserkész utca kereszteződésében. Utóbbi az ott lakók férőhely gondjain enyhíthet, a zebrák pedig biztonságosabbá teszik az átkelést az iskolákba érkezők számára.

"Rendkívül forgalmas ennek a három utcának a kereszteződésében a gyalogos forgalom, ez hatványozottan emeli a környéken található két oktatási intézmény gyermekeinek létszáma, közel 600 gyermek jár ebbe a két intézménybe együttesen, ez indokolttá tette, hogy ezek a gyalogátkelőhelyek megépüljenek." - nyilatkozta Földi Zoltán a városrész önkormányzati képviselője a Fehérvár Televíziónak.

Kapcsolódó
A gyorshajtás csak az egyik probléma a Felsőváros közlekedésében Székesfehérváron

A megnövekedett autósforgalom és a közlekedési szabályok be nem tartása nem csak Székesfehérvár Felsőváros körzetében okoz problémát, ám ezúttal ezzel a városrésszel kapcsolatban kérdeztük az illetékes hatóságokat.


Az új lámpaoszlopok miatt a kereszteződés jól belátható lesz sötétedés után is. A munkálatok 23 millió forintba kerültek.

A fejlesztések folytatódnak a környéken. Még idén megépül majd az új járda a Kertalja utcában az iskoláig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek