2 évnél régebbi cikk

Újabb építési munkálatok kezdődnek április 5-től a Bartók Béla téren
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Újabb építési munkálatok kezdődnek április 5-től a Bartók Béla téren
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

A burkolatépítés már a beruházás befejező üteme.

Többéves és több ütemből álló, európai uniós pályázati támogatással megvalósuló Bartók Béla tér és környezete beruházás következő eleme az Oskola utca új burkolatának kivitelezése, mely mintegy 100 méter hosszon önkormányzati forrásból épül meg.

A Múzeum Rendházépületének felújításához szükséges toronydaru elbontása után, a fejlesztés III. ütemében az Oskola utca új kőburkolatot kap, a Jókai utcához hasonló kiképzéssel. A beruházás megvalósulásával 2022 nyarára a teljes tér és annak környezete egységes megjelenésű közösségi térként funkcionálhat.

A burkolatépítéshez kapcsolódóan április 5-én, keddtől az Oskola utcában a forgalmi rend is megváltozik: a gépjármű-forgalom elől lezárásra kerül az Oskola utca Ady Endre utca – Szent János köz közötti, Bartók Béla térrel határolt szakasza. Az építési munkálatok időtartama alatta az Oskola utca az Ady Endre utca – Jókai utca – Városház tér útvonalon, a Hiemer ház előtti útszakasz igénybevételével közelíthető meg és hagyható el vissza irányban. 

A munkák várható befejezése június vége lesz. A lezárt területre érvényes bérleteket a környező utcákban elfogadják.

Kérik a lakosságot és a gépjárművezetőket, hogy a kihelyezett forgalmi jelzéseket fokozott figyelemmel kísérjék az utca megközelítése, elhagyása során a bevezetett forgalmi rendet, a KRESZ szabályait betartani szíveskedjenek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek