2 évnél régebbi cikk

Április 15-én véget ér a fűtési szezon Székesfehérváron is
·Hírektavasz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Április 15-én véget ér a fűtési szezon Székesfehérváron is
·Hírektavasz·Utolsó frissítés: undefined

A Széphő Zrt.-nél azonban az igények szerint a lakásszövetkezetek, fűtési megbízottak, közös képviselők kérhetik a további fűtést.

Nincs még itt az igazi tavasz, éjjel előfordul 0 Celsius-fok körüli hőmérséklet, így szükség van a fűtésre április elején. A hónap közepén azonban véget ér a Széphő Zrt. ügyfelei számára a fűtési idény: április 15-től automatikusan hidegek maradnak a radiátorok, ha nem érkezik igény a fűtés folytatására. 

"Természetesen aki szeretné, hogy továbbra is fűtsünk - az időjárás függvényében erre szükség is lehet az elmúlt évek tapasztalatai alapján -, annak ezt külön igényelnie kell. Ezt a fűtési megbízott, a lakásszövetkezet, illetve a közös képviselő teheti meg, tehát nem a lakó egyedileg, de ő is kezdeményezheti a közös képviselőknél" - mondta el Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója.

Szauter Ákos hozzátette, nagyjából egy éve működik a Széphő Zrt. új, online rendszere, amin keresztül a leggyorsabb a fűtés újraindításának intézése, de személyesen is lehet ezt kérni az ügyfélszolgálati irodában. E-mailben és faxon keresztül már nem működik az igénylés.

A fűtés leállításának időpontja minden évben előre meghatározott.

"Jogszabályban rögzített az április 15-e, tehát ettől eltérni mi nem tudunk. Azt látjuk viszont, hogy az elmúlt években rendszeressé vált, hogy még akár május-júniusban is kell fűteni. Erre természetesen van lehetőség, arra azonban kell figyelni, hogy a leállítás nem automatikus: azt, hogy meddig fűtsünk, ugyancsak kezdeményezni kell az online felületünkön keresztül. Május 15-ig rendelkezésre állási időszakunk van. Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt nekünk bármikor vissza kell tudnunk indítani a fűtést. Ugyancsak jogszabályi rendelkezés alapján eddig nem lehet belső átalakítást végezni a lakásokban, nem lehet emiatt ürítést, töltést igényelni, csak ha valami hiba van" - emelte ki Szauter Ákos.

Május 15-e után azonban megkezdi a Széphő Zrt. az éves karbantartásokat: hőközpont-felújítások, teljes cserék lesznek, illetve távvezeték-rekonstrukciók is várhatók, és minden évben nyáron történik a hőtermelő egységek karbantartása is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek