2 évnél régebbi cikk

Megérkezett az ötezredik látogató a Királyok és Szentek - Az Árpádok kora kiállításra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megérkezett az ötezredik látogató a Királyok és Szentek - Az Árpádok kora kiállításra

Kedden délután az ötezredik látogató is megérkezett a Szent István Király Múzeum megújult Rendházépületébe, a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállításra.

Alig több mint két hét alatt már ötezren látták a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállítást - adta hírül az Önkormányzati Kommunikációs Központ. A március 18-án megnyílt egyedülálló tárlat a 10–13. századból származó, régészeti leleteket, könyv- és levéltári ritkaságokat, ereklyéket vonultat fel több mint 40 hazai és közel 20 külföldi intézményből. A műtárgyak 17 teremben, közel 1800 nm-en adnak képet az Árpád-korról.

A kiállítás a hét minden napján látogatható, az érdeklődők számára – a falakon és a vitrineken lévő feliratok mellett – múzeumi füzet segíti a kiállítási tárgyak jobb megismerését, de lehetőség van tárlatvezetést kérni, sőt a diákcsoportok számára múzeumpedagógiai foglalkozást is tartanak.

Számos kedvezmény igénybe vehető a jegyváltáskor, így például a családok, a diákok és nyugdíjasok, a csoportok, illetve a székesfehérvári lakhellyel rendelkezők számára. A 70 év felettiek pedig ingyenesen látogathatják a különleges tárlatot.

A múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz és a tárlatvezetéshez előzetes időpont-egyeztetés szükséges – a látogatást megelőzően legalább egy héttel korábban – a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen vagy a 70/6495462 és 22/202-700-as telefonszámokon. (Az időpontegyeztetéskor lefoglalt jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni.)

A kiállítás június 15-ig, naponta 8–20 óra között látogatható a Szent István Király Múzeum megújult Fő utcai épületében.

További információk: www.arpadok.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek