2 évnél régebbi cikk

Közel 3 millió forint gyűlt össze Vörösmarty Színház jótékonysági előadásain
·Színházjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Közel 3 millió forint gyűlt össze Vörösmarty Színház jótékonysági előadásain
·Színházjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

A padlás hétvégi előadásaira sokan vettek támogató jegyet, ezzel csatlakoztak a fehérvári színház jótékonysági felhívásához. A kezdeményezéshez a fellépő színészek is csatlakoztak. A közösség ereje megmutatkozott, hiszen mintegy 3 millió forint gyűlt össze. Az összeg a városi adományszámlára kerül.

A padlás hétvégi előadásaira lehetett támogatói jegyet váltani. A Vörösmarty Színház jótékonysági felhívására beérkezett adományt vasárnap adta át Szikora János igazgató a város polgármesterének, Cser-Palkovics Andrásnak.

" A nézők támogató hozzájárulásához csatlakoztak a színpadra lépő színészek is, így összesen több mint 2,8 millió forint gyűlt össze, amelyet a színház a város által nyitott adományszámlára utal át" - adta hírül az Önkormányzati Kommunikációs Központ. 


A padlás című előadást jótékony céllal tűzték műsorra április 9-én és 10-én a fehérvári teátrumban. A felhívás célja az volt, hogy az Ukrajnából érkező menekültek támogassák. 

 „Óriási összefogást tapasztaltunk az első pillanattól kezdve a civil és egyházi szervezetek, az önkormányzati intézmények, az állami hatóságok, hivatalok részéről, hogy az ideérkezőknek segítséget, támogatást tudjunk nyújtani. Jó volt megtapasztalni, hogy képesek vagyunk összefogni” - fogalmazott az átadón Cser-Palkovics András. 

Az előadásra a színház meghívta az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársait is, akik kora délután szakmai megbeszélésen vettek részt a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete tagjaival.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek