1 évnél régebbi cikk

Fesztivál hangulat Fehérváron: így ünnepelte a város a tánc világnapját
·Multimédiatánc·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fesztivál hangulat Fehérváron: így ünnepelte a város a tánc világnapját
·Multimédiatánc·Utolsó frissítés: undefined

Örömtánc és felvonulás színesítette a tánc világnapi programokat Székesfehérváron. A Belvárosban A a Városház tértől a Hotel Magyar Király előtti térig tartott a felvonulás. A fehérvári táncegyesületek flashmobbal zárták a napot.

Az AlbaFitt SE FIDKID szakosztálya, az Álomtánc Hajnival csapata, a For Quality HIP HOP, a Főnix Táncközpont, a Free Spirit SE HIP HOP, a FrenergyFit Táncstúdió, a Linedance - Country tánc, a Megadance tánccsoport és a Step and Style Táncstúdió is részt vett a tánc világnapi felvonuláson. 

A tánc világnapját a 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre.nem véletlen a dátum sem, hiszen április 29-én született 1727-ben Jean-Georges Noverre, a "Balett Shakespeare-jeként" ismertté vált táncos-koreográfus. A művész alkotta meg elsőként a mai értelemben vett színpadi táncjátékot. Noverre volt az, aki visszahelyezte a tánc oltárára a mimikát és a taglejtést. Ezzel indult el az a fejlődést, ami a modern táncművészet kialakulásához vezetett. 

A világnap idei üzenetét Kang Sue-jin a Koreai Nemzeti Balett művészeti igazgatója fogalmazta meg.

A Hotel Magyar Király előtti téren felállított színpadon a Székesfehérvári Táncművészek Szövetségének elnöke, Bartha László majd pedig Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a felvonulókat.

Tömeg, jó hangulat és látványos örömtánc jellemezte a világnapot. Nézzétek csak!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek