1 évnél régebbi cikk

8 éve nem találják a társára bérgyilkost küldő, 400 milliót rabló fehérvári bűnözőt
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
8 éve nem találják a társára bérgyilkost küldő, 400 milliót rabló fehérvári bűnözőt

Két fehérvári is szerepel az ország 50 legkeresettebb bűnözője között. Plank Zoltánt rablás és testi sértés miatt körözik, míg Halmosi Tamás nem vonult be a börtönbe, továbbá csalás és sikkasztás miatt keresik. Ha valamelyiküket felismeritek, haladéktalanul tegyetek bejelentést!

A police.hu oldalon működik a körözési toplista, amit az FBI legkeresettebb bűnözőit felvonultató lista mintájára alakítottak ki. Az 50-es listán 2 fehérvári személy is szerepel, egyikük az Europol rendőri fejvadászainak (ENFAST) toplistájára is felkerült. 

Plank Zoltán

police.hu


Plank Zoltán 1967. január 8-án született Székesfehérváron. Budapesten adtak ki ellene rablás és testi sértés miatt elfogatóparancsot. Az 55 éves férfi a férfi még 2014-ben társaival közösen egy elszámolási vita miatt két bérgyilkost küldött egyik üzletfelére. Az áldozatot megkéselték, és olyan súlyos sérüléseket okoztak, aminek a következtében majdnem életét vesztette a férfi. A helyszínről úgy távoztak, hogy azt hitték, hogy meghalt az illető, akit még időben megtalálták, és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően túlélte a támadást. 

Egy hónappal később Plank és bűntársai 400 millió forintnak megfelelő valutát raboltak gépfegyverekkel kínai üzletemberektől. Gázspray-vel fújták le, majd megkötözték a kínai üzletembereket, majd elvették a náluk lévő készpénzt és egy fehér színű kisbusszal elmenekültek a helyszínről. A kínai áldozatok nem hagyták magukat, és sikerült kiszabadulniuk, majd egy Volvo terepjáróval üldözőbe vették a támadókat. 2014. október 4-én elfogtak több Fejér megyei férfit is, de Plank Zoltánt - bár azonosították - nem sikerült letartóztatni, sikerült elszöknie. 
Plank Zoltán ellen európai elfogatóparancs is érvényben van 2016 szeptembere óta. 

Halmosi Tamás

police.hu


Halmosi Tamás 1971 január 4-én született Székesfehérváron. Az 51 éves férfit a a police.hu adatai alapján azért is keresik, mert a jogerősen kiszabott szabadságvesztést nem kezdte meg, vagyis nem vonult be a börtönbe. Emellett csalás és sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt is körözik Halmosi Tamást. 2017 tavasza óta több alkalommal követett el csalást, sikkasztást. 

A körözési toplistába a legveszélyesebb 50 bűnöző szerepel, aki:

  • minimum 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűntett miatt elfogatóparanccsal körözik,
  • legalább 5 év végrehajtandó szabadságvesztésre jogerősen elítélték és a végrehajtás miatt elfogatóparanccsal körözik,
  • 5 több különböző bűncselekményt követett el, vagy azok elkövetése miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés v végrehajtása miatt elfogatóparanccsal körözik,
  • különös, többszörös vagy erőszakos többszörös visszaesőnek minősül, vagy bűnszervezetben követte el a bűncselekményt, illetve ezek miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtása miatt elfogatóparanccsal körözik,
  • az elkövetett bűncselekmény a lakosság biztonságérzetét nagymértékben rontja
Kapcsolódó
Körözési toplista, megosztható bűnözői adatlapok - megújította körözési weboldalát a rendőrség

Hogy a felhívások mind több emberhez juthassanak el, megújították a police.hu a nyilvános körözések oldalát.

Ha a körözött személyek bármelyikét felismernétek vagy információval rendelkeztek a hollétükről, akkor tegyetek bejelentést a körözött személy adatlapján. A bejelentést anonim módon is megtehetitek! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek