1 évnél régebbi cikk

Már online lekérdezhetjük büntetőpontjainkat
Fehérvár Médiacentrum fotója
AI
Már online lekérdezhetjük büntetőpontjainkat

A büntetőpont lekérdezése illeték- és díjmentes.

Mostanáig 8-25 napba is telt, amíg megtudhattuk, hogy mennyi büntetőpontot, vagy ahogy hivatalosan hívják: előéleti pontot gyűjtöttünk be a közlekedési szabálytalanságinkkal. A Belügyminisztérium új fejlesztése azonban lehetővé teszi, hogy online, azonnal információhoz juthassunk, mostantól a Személyre Szabott Ügyintézési Felületen lekérdezhetők a pontok.

A lekérdezésre az jogosult, aki szerepel a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban és a közúti közlekedési nyilvántartás engedélynyilvántartásában. A lekérdezés központi azonosítás után lehetséges, ez történhet ügyfélkapuval, telefonos azonosító kóddal, eSzemélyi okmánnyal, videótechnológián keresztüli azonosítással.

Mit kell tenni?

Elektronikus azonosítást követően az Ügyintézés indítása gomb megnyomásával a lekérdezés automatikusan megtörténik a közúti közlekedési nyilvántartásból. A sikeres lekérdezést követően a képernyőn megjelennek az aktuálisan nyilvántartott közúti közlekedési előéleti pontok, valamint a nyilvántartás szerinti összpontszám alapjául szolgáló cselekmény(ek) és pontadat(ok).

A tájékoztató pdf formátumban is letölthető, az eljárás pedig illeték- és díjmentes.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek