1 évnél régebbi cikk

Május 20-án éjfélkor lejár az szja-bevallás határideje
Május 20-án éjfélkor lejár az szja-bevallás határideje

Május 20-án éjfélkor lejár az szja-bevallás határideje. Eddig lehet rendelkezni az adónk 1-1 százalékáról és az adókedvezményekről is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több millió ember személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét készítette el. Ezek automatikusan bevallássá válnak május 20-án éjfélkor, hacsak az adózók nem módosítják. Csakhogy többféle bevétel ezen nem szerepel – ezekről ugyanis az adóhatóságnak nincs tudomása –, ezért mindenkinek le kellene ellenőrizni a saját tervezetét. Ráadásul a kedvezményeket is csak mi magunk tudjuk érvényesíteni.  

A családi adókedvezményt is most lehet újraosztani, sőt a gyereket nevelőknek juttatott adó-visszatérítést is most lehet érvényesíteni vagy akár átcsoportosítani a szülők között, ha ezzel nagyobb kedvezményhez jutunk.

Fontos, hogy az adójóváírások (NYESZ, nyugdíjbiztosítás, önkéntes pénztárak) esetében nyilatkozzunk arról, hogy hova kérjük a pénzt.

És ne feledkezzünk meg az adónk 1+1 százalékáról sem! Ha a gyerekesek adó-visszatérítésének köszönhetően már nem maradt 1 fillér befizetett adónk sem, akkor is fel tudjuk ajánlani a kétszer 1 százalékát az eredetileg befizetett adónknak, ugyanis az állam pótolja azt helyettünk.

(Forrás: azenpenzem.hu)

Borítókép: hirek.ma
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek