1 évnél régebbi cikk

Fejér megyében 4 kormányablak tart nyitva hétvégén is az országos akció keretében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google
Fejér megyében 4 kormányablak tart nyitva hétvégén is az országos akció keretében

Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével.

Fejér megyében négy helyen tudunk ügyet intézni hétvégén az országos az akció alatt:

  • Bicskei Járási Hivatal; Bicske, Szent István út 7-11.
  • Dunaújvárosi Járási Hivatal; Dunaújváros, Október 23. tér 1.
  • Móri Járási Hivatal; Mór, Kapucinus tér 2.
  • Székesfehérvári Járási Hivatal; Székesfehérvár dr. Koch László utca 4/B.

A teljes lista ide kattintva érhető el!

Fontos, hogy kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni. 

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A határidő közeledtével egyre többen keresik fel a kormányablakokat, ezért bővítik azok kapacitását, és így a hétvégi nyitvatartással június végéig 500 ezerrel több ügyfelet tudnak kiszolgálni.

Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra

A várakozással és ügyintézéssel együtt átlagosan 30-60 perc alatt elintézhető az okmánycsere. Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén –, ha a foglalható időpontok már beteltek.

A jogosítvány meghosszabbítása online is intézhető

A jogosítvány meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági engedélyt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Kérjük, ne halassza az utolsó pillanatra okmányai megújítását, hiszen ezek a mindennapi élet számos területén – például banki ügyintézéskor, ajánlott levelek átvételekor – elengedhetetlenül fontosak!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek