1 évnél régebbi cikk

Idén is több százan futottak a tiszta, egészséges Székesfehérvárért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Idén is több százan futottak a tiszta, egészséges Székesfehérvárért

Hobbifutók és gyakorlott sportolók, fiatalok és idősebbek is rajthoz álltak a 2022-es Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futófesztiválon a belvárosban.

Ragyogó napsütésben készülhettek a sportolók a tizenegyedik alkalommal megrendezett TESZ-futásra. A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futófesztiválon ezúttal is a környezetvédelem és az egészséges életmód üzenete volt a középpontban.

Az ország különböző pontjairól érkező versenyzők mellett a tavalyi címvédő Arnót Anita, valamint az immáron kétszeres Exatlon-bajnok, Szente Gréta is megmérettette magát. A sportolók két korcsoportban, 35 év felett és alatt indulhattak el a 11 és 4.8 kilométeres távokon.

A Depónia Nonprofit Kft. és az Alba Regia Atlétikai Klub összefogásának köszönhetően kettő szelektív hulladékgyűjtőt is kihelyeztek, ahol a normál verseny után rajtoló Depónia-futásra érkezők nevezhettek be: mindenki egy összepréselt műanyag palackért cserébe indulhatott az 1 kilométeres távon.

"Ha mindenki jól szemetel, kevés olyan terméket vásárol, ami sok hulladékot termel, akkor már nagyon-nagyon sok mindent megtettünk a környezetünk védelmében. 11 évvel ezelőtt is ez volt a célunk ezzel a támogatással és ezzel az akcióval, ami akkor is aktuális volt, és azt gondolom, ma is az" - emelte ki Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője a Fehérvár Televíziónak. 

A 11 kilométeres távot leküzdők célba érkezése után a programot a környezetvédelem jegyében zárták: a Depónia-futás keretében minden korosztály a maga tempójában tett meg egy kört a kijelölt pályán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek