1 évnél régebbi cikk

Hiába a jelzés, egy terepjárós megint eltalálta az energianyelőt az M7-esen, majd beleszállt a kaszálógépbe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Instagram/Magyar Közút
Hiába a jelzés, egy terepjárós megint eltalálta az energianyelőt az M7-esen, majd beleszállt a kaszálógépbe

A balesetben a vétkes sofőr és a kaszálógépet vezető közutas munkatárs is megsérült.

A Magyar Közút Zrt. forgalomfigyelő kamerája még június 8-án rögzítette az esetet: az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Velence térségében a belső sávban mozgó terelés mellett kaszált a közútkezelő, amikor egy terepjáró nekiment a munkaterületet és az ott dolgozókat védő energiaelnyelőnek, majd onnan nekicsapódott az előtte lévő kaszálógépnek.

Mindezt annak ellenére sikerült, hogy az előjelző autók most is az előírások szerinti távolságra haladtak a guruló munkavégzéstől, és persze a több tíz tonnás narancssárga teherautón is minden szükséges fényjelzés ment. A baleset idején a burkolat száraz volt, csapadékmentes volt az idő és a látási viszonyok is jók voltak. 

A balesetet okozó személygépkocsi vezetője, valamint a kaszálógépet vezető közutas munkatárs könnyebben megsérült, őket a mentők a székesfehérvári kórházba szállították. Az energiaelnyelő totálkáros, az Unimog két jobb oldali kereke között történt becsapódástól több elem is megsérült, többek között a rézsűkasza támasztó és kirögzítő eleme. A hidraulika rendszer nem sérült, így a gémet be lehetett csukni, és a helyszínről a gép így ki tudott állni. A károkozó a felelősségét elismerte.

A Közútkezelő a posztban kiemeli, ahogy korábban írták, a kaszálási munkák jelentős részét éjszaka és a hajnali órákban, valamint a csúcsidőszakokon kívül igyekeznek elvégezni, de a munka nagysága miatt (460 millió négyzetméternyi felületet kell kaszálni) nappal is találkozhatnak a közlekedők a belső sávot kaszáló géplánccal a gyorsforgalmi utakon. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek