1 évnél régebbi cikk

Új körforgalom épült a Palotavárosban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Új körforgalom épült a Palotavárosban

Új körforgalom épült Palotaváros déli részén. A csomópont kialakításával a cél az átmenő forgalom lassítása, szem előtt tartva a gyalogosok biztonságát.

Sokan használják ezt az útszakaszt egyfajta menekülőútnak, kikerülve a Palotai úti lámpákat, éppen ezért volt szükség a Selyem utca-Horog utca kereszteződésben a két iparcikk piac közötti kereszteződésben egy új körforgalom kialakítására. 

A városrész önkormányzati képviselője, Farkas László a Fehérvár Televíziónak elmondta: a közelben 1000 garázs, kutyafuttató, szabadidőközpont található, ezért rengeteg gyalogos, köztük sok gyermek közlekedik erre, éppen úgy, ahogy autós is. Átkelni az úton pedig ez idáig majdnem lehetetlen és veszélyes is volt.

Hozzátette: bár a csomópont a kialakított 3 új gyalogátkelőhellyel lassítja az átmenő forgalmat, ám a szándék éppen ez volt, hiszen biztosítani kell a gyalogosoknak az átkelést a túloldalra.

A forgalom csökkentésére a végső megoldás a tervek szerint a jövőben megépülő Bakony utca lenne, ami Palotaváros déli részét köti majd össze Feketehegy-Szárazrét városrésszel. Ezzel nagy tehertől szabadulna meg a Palotaváros. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek