1 évnél régebbi cikk

A kánikula miatt tudatos vízhasználatot kér a Fejérvíz
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/TheOtherKev
A kánikula miatt tudatos vízhasználatot kér a Fejérvíz

Lehetőleg kerüljük az autómosást, a medence feltöltését a csúcsidőszakokban és hétvégén. Az sem mindegy, hogy a következő napokban mikorra időzítjük az öntözőberendezéseket.

A következő napokban várható hőség miatt a megnövekedő vízigények maximális kiszolgálása érdekében a Fejérvíz tudatos vízhasználatra figyelmeztette ügyfeleit a Facebookon.

A posztban azt kérik, hogy a kertek gondozásához szükséges vízhasználatot, az automata öntözőberendezéseket a hajnali, kora reggeli órákra időzítsék a felhasználók. Emellett a gépjárműmosás és a házi úszómedence töltésének mellőzését kérik a 18 és 23 óra közötti esti csúcsidőszakban, valamint a hétvégén.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy ebben az időszakban ne locsoljuk az utakat, járdákat, térkövezett felületeket.

A bejegyzés végén hangsúlyozzák, hogy Székesfehérváron és a legtöbb településen a víztermelési kapacitás a jelenleginél tartósabb forró nyári időszakot és még nagyobb napi vízigényeket is ki tud szolgálni biztonsággal. Ugyanakkor Martonvásáron, Tordason, Gyúrón, Ercsiben, Etyeken, Úrhidán és Polgárdiban az összes vízbázist és egyéb technikai berendezéseket már maximális kapacitással működtetik, ezért ezeken a településeken fokozottan kérik a felhasználók együttműködését előreláthatóan június 25-ig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek