1 évnél régebbi cikk

Bizarr dolgok történnek Székesfehérváron - Skót kalózmetál zenekar megénekelte városunkat is
Bizarr dolgok történnek Székesfehérváron - Skót kalózmetál zenekar megénekelte városunkat is

Az Alestorm egyébként odáig van Magyarországtól, na, meg persze a pálinkától.

Ha eddig kimaradt volna az életünkből az ivós kalózmetál, úgy gyorsan pótoljuk az élményt, mert kihagyhatatlan. A skót metálzenekar, az Alestorm a műfaj úttörője, és egyik daluk hatására alapították meg az új műfajt, "pirate metal" néven.

És hogy mi közük van Magyarországhoz és Székesfehérvárhoz? Előbbire egyszerű a válasz: a zenekarnak van egy magyar tagja, Bodor Máté személyében, aki gitározik a csapatban. A kérdés második fele talán sokkal érdekesebb nekünk, hiszen ahogy éneklik:

"Székesfehérváron nagyon fura minden, ami ott történik, tényleg elég bizarr." 

Hogy miért? Nem hagyott nyugodni, izgalmas és szaftos sztorit reméltem mögötte, ezért felkérdeztem Bodor Mátét.

"Valójában nem tartjuk furának, nagyon jó hely! A Fezen fesztiválon lépett már fel többször Magyarországon a zenekar, és emiatt történtek bulizós-vicces dolgok. Illetve érdekesség még talán, hogy én is itt láttam először a zenekart 2014-ben, és 2015-ben már tag lettem. Úgyhogy mindenképp csak kellemes emlékeink vannak, 2019-ben együtt is felléptünk a Fezenen!" - írta a gitáros válaszként.

Szóval szaftos sztori nincs, vagy legalábbis a bulizós-vicces köntös mögött bújik meg, de azért az mindenképpen jó, hogy kellemes emlékeik vannak Székesfehérvárról. Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy ezeket a kellemes emlékeket nem szaporítja idén a banda, hiszen a Fezen 2022-es fellépői sorában nem találhatjuk meg őket.

Addig azonban jöjjön a Magyarország, amit egyébként a Lángoló Gitárok oldal szúrta ki, és így ír:

"A zenekarnak most jelenik meg a hetedik stúdióalbuma, ez a harmadik lemez Bodorral, és most érezték, hogy kéne írni egy dalt Magyarországról, amiben köszönetet is mondanak gyorsan az országnak Bodor miatt.

És hát természetesen van ebben minden, paprika, gulyás, olcsó fogorvos, és általában, ivás, lerészegedés, dorbézolás, lerészegedés, ivás, dorbézolás stb. Le is lehet cserélni a másik Magyarország című dalt erre."

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek