FEZEN: jubileumi programmal és extra köszönetnappal tér vissza két év szünet után a fehérvári fesztivál
·Programokfesztivál·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/FEZEN Fesztivál
FEZEN: jubileumi programmal és extra köszönetnappal tér vissza két év szünet után a fehérvári fesztivál
·Programokfesztivál·Utolsó frissítés: undefined

A FEZEN-en idén is mindenféle zenei stílus rajongói találnak izgalmas programot: a pop, a rock és ap metal vonal mellett az elektronikus műfajok és Európa egyik legnagyobb retro showja is megjelenik a fesztiválon.

Két év kényszerszünet után, jubileumi programmal tér vissza a FEZEN Fesztivál. Cser-Palkovics András gratulált a szervezőknek a 25 évhez, és mint fogalmazott, ahhoz, hogy ilyen szép kort megéljen, a támogatók mellett

kell mindig egy mag, akinek szíve-lelke, gyakorlatilag az élete a FEZEN.

Székesfehérvár polgármestere a születésnapi bulira is meginvitálta a fehérváriakat, mint mondta: “Mindenkitől megértést kérek, hogy a szülinap okán most egy kicsit hosszabb lesz a szombat esti buli, de leginkább azt kérem, hogy jöjjenek el”.

Kovács Antal hozzátette, a 25 éves születésnapot tortával, tűzijátékkal és egy szabadtéri nagyszínpados NECC partyval ünnepli a fesztivál a szombati zárónapon. A FEZEN főszervezője úgy fogalmazott: az önkormányzat hathatós és konstruktív hozzáállása nélkül a FEZEN nem tudott volna eljutni odáig, hogy itt 40-60 ezer ember legyen a négy nap alatt, akiknek közel 45-50 százaléka távolabbról érkezik Székesfehérvárra.

A program kapcsán Kovács Antal elmondta: több mint 100 fellépő közel 20 külföldi produkcióval érkezik a jubileumi FEZEN-re. Köztük lesz a fesztivál történetének egyik legnagyobb metal fellépője, a Nightwish. De visszatér a Scooter, és idén nyitott a FEZEN az elektronikus irányzatok felé is.

Egy minifesztivál is lesz a fesztiválban, hiszen a pénteki napon az egyik nagyszínpad a Total Dance Festivalé lesz. Több mint 3 órányi slágeregyveleg 12 előadótól: Eiffel 65, Mr. President, La Bouche, Turbo D a Snapből, Alice DJ, DJ Sash és a hazai kedvencek. Az 1990-es és 2000-es évek legismertebb, legpörgősebb dalai is itt lesznek.

A teljes program megtalálható a FEZEN hivatalos oldalán.

Várhatóan idén is több tízezer fesztiválozó érkezik július végén Székesfehérvárra. A sátrazók számára idén változik a helyszín. Cser-Palkovics András elmondta: "Az amerikai focimeccsek okán a kempinget most nem a fesztivál területén, hanem a Bregyóban tudjuk kialakítani."

A fesztiválozókat buszjáratok szállítják majd a helyszínek között, és bár ez jelent majd néhány perces plusz utat, de a Bregyó közben árnyas sátorhelyek és folyóvizes, épített zuhanyzó nyújt plusz kényelmet.

A környékbeliekhez szólva Kovács Antal elmondta, idén is lesz kiemelt kedvezmény a fesztivál közelében élőknek, erről hamarosan kapnak külön tájékoztatást az érintett utcák lakói. Azoknak a fezenezőknek pedig, akik az elmúlt két évben nem váltották vissza a jegyüket egy extra, bemelegítő nappal kedveskedik a fesztivál, ők már kedden 14 órától jöhetnek a fesztiválra, és néhány koncerttel már előre hangolhatnak a szerdai teljes nyitásra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek