1 évnél régebbi cikk

5. danra vizsgáztak a Fejér megyei kempós mesterek
5. danra vizsgáztak a Fejér megyei kempós mesterek

Megszerezte az 5. dant a Sárosdi Kempo SE két vezetője, Kordás István és Koncz Gábor a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség nyári edzőtáborában. A nagylóki csapat edzője, Tóth Daniella megküzdött a fekete övért, mestere, Koncz Viktória pedig Renshi címet kapott.

Mozgalmas napokon vannak túl a Sárosdi Kempo SE tagjai. A Felsőtárkányban megrendezett edzőtáborban 19 fő képviselte az egyesületet Kordás István és Koncz Gábor vezetésével.

„A találkozó nagyon mozgalmas volt, napi három fix edzésen vehettek részt a kempokák. Most kivételesen nem voltak meghívott vendégelőadók, viszont igencsak tartalmasan teltek így is a napok” - mesélte Kordás István, aki minden évben a tábor egyik napján a legkisebbekre koncentrál.

Így volt ez idén is: a komoly edzések és a szakmai tudásanyag átadása mellett volt idő a kikapcsolódásra is. Az előző években kisvasúttal vitte a fiatalokat, ám most felújították a vasutat, így lézerfegyvereket béreltek, óriás kötélhúzás is volt és társasjátékot is szerveztek, melyben a gyerekek voltak a bábuk. Mindenki nagyon élvezte a zenés-kempós előadásokat is: minden csoportnak fel kellett lépnie, s nem versenyként hirdették meg.

Emellett egész héten folyt a felkészülés a vizsgákra. Az utolsó napon fizikai és szellemi tudásról kellett számot adniuk a harcosoknak. A próbák után került sor a vizsgaküzdelmekre, majd a törésbemutatókra.

A vizsgákon a Sárosdi Kempo SE részéről Pinke Lilla megkapta 3. kyut, Hippeller Panna az 5. kyut, Lopert Roland a 7. kyut, Heiter Lotti és Horváth Hanna a 8. kyut, Bokori-Rajmund Mira pedig a 10. kyut. Az egyesület két vezetője, Kordás István és Koncz Gábor szellemi és gyakorlati vizsgán is bizonyított, így levizsgáztak az 5. danra. (Beálltak a vizsgaküzdelmekbe is.) 

Tóth Daniella, a nagylóki csapat edzője megszerezte az 1. dant. Mestere, Koncz Viktória RENSHI címet kapott (mely egy szamuráj fokozat), amihez feltétel a minimum 3. dan fokozat és a fekete öves tanítvány megléte. Ez utóbbi feltétel Dana fekete övével teljesült.

„Mivel a fekete öves vizsga egész héten tart, így teljesen máshogy éltem meg ezt a tábort, mint az előzőeket” – mesélte a Dana. – „Azokon az edzéseken kívül, melyeken minden táborozó részt vett, a fekete öves vizsgázók programja mindennap kibővült annyi vizsgafeladattal, hogy csak pár órát tudtunk aludni.”

A fiatal lány elárulta, hogy a vizsgán nagy az elméleti elvárás, így sokat kellett gyakorolnia – többek között - a formagyakorlatokat is.

„Erre a fizikai terhelésre, ami ennyi napon át tart a fekete öves vizsga kapcsán, nagyon nehéz felkészülni” – mondta. – „Úgy gondolom, hogy ez már az a kategória, ahol nem elég az állóképességet fejleszteni, hanem pszichésen is treníroznia kell rá magát az embernek. Egyik nap úgy éreztem, hogy nagyon jól sikerült felkészülnöm, másnap pedig úgy gondoltam, hogy lehetetlen küldetésre vállalkoztam.”

Nagylók büszkesége most érettségizett le, s mivel már a hőn áhított öv is a birtokában van, eljött az idő a kikapcsolódásra. Sok időt tölt a barátjával, együtt dolgoznak, edzenek, és különböző programokat szerveznek a baráti társasággal. Nyaranta mindig kevesebbet edz, mint az év többi részében, de így se maradhat el a heti három gyakorlás.  Szeptembertől pedig sportszervezés szakon folytatja tanulmányait.

„Minden évben tudatosan készülünk a táborokra. Idén sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk a szakmai felkészülésre és a küzdelmi edzésekre” – árulta el Kordi. – „Mindig nagyon jól érezzük magunkat a többi kempós között. Már 19 éve vagyunk edzők Gabival és nagyon jó látni, hogyan nőnek fel a gyerekek a kezünk alatt.”

Elárulta, hogy nem szeretnek leállni soha az edzésekkel, ezért a nyári szünetben is várják a tanítványokat Sárosdon, összevont edzés keretében, kisebb létszámban, heti kétszer. Most a kikapcsolódás-küzdelem-játék hármasára összpontosítanak.

Mottójuk: „Minket mindig, mindenki megtalál!”

Borítókép: Sárosdi Kempo SE
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek