1 évnél régebbi cikk

Sikeres vizsgákat tettek a fehérvári kempósok a nyári edzőtáborban
Sikeres vizsgákat tettek a fehérvári kempósok a nyári edzőtáborban

Az Alba Kempo SE 15 tagja tett sikeres vizsgát a következő övfokozatra a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség nyári edzőtáborában.

A hagyományokhoz híven idén is Felsőtárkányban rendezte meg a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség az országos nyári edzőtábort. A programon minden évben részt vesznek a szövetség alá tartozó magyarországi klubok.

A táborban most rekordszámú sportoló gyakorolt és küzdött egymással. A fix létszám 420 fő volt, de volt olyan nap, amikor 460 kempós volt jelen. Az Alba Kempo SE-t 28 fő képviselte.

„Az egyhetes táborba az ország minden részéről szoktak érkezni gyermek és felnőtt korú kempósok” – mesélte Polgár Tamás, az Alba Kempo SE vezetője. – „Minden nap két edzés volt, mellette pedig övvizsga-felkészítő foglalkozásokat is tartottak a mesterek. A színvonalas edzések különböző tematika szerint zajlottak. Voltak földharc, állóharc és technikai tréningek is. Idén is nagyon hasznos volt ez a találkozó. Rengeteget tanultunk, fejlődtünk. Az edzések között volt idő arra is, hogy kicsit beszélgessünk és tapasztalatokat cseréljünk. Ahogyan minden évben, úgy idén is sok szép emlékkel lettünk gazdagabbak.”

A tábor övvizsgákkal zárult. A harcosoknak erőnléti feladatokat kellett teljesíteniük, valamint számot kellett adniuk elméleti tudásukról, felkészültségükről is. Az övvizsga utolsó erőpróbája a vizsgaküzdelem volt, ahol az övfokozatnak megfelelő menetet kellett a kempósoknak küzdeniük. Aki a fekete övet (1. dant) célozta meg, annak 40 (!) menetet kellett teljesítenie. A megmérettetésen végül az Alba Kempo SE 15 tagja tett sikeres vizsgát a következő övfokozatra.

Tavaly e táborban szerzett fekete övet Burián Bendegúz is, aki Polgár Tamás első tanítványai közé tartozik. Bendegúz és testvére, Bence azóta is közösen irányítják a gyerek kempocsapat edzéseit Székesfehérváron, bíráskodik is, és mellette kiemelkedő eredményekkel versenyzik. Tomi pedig master RENSHI fokozatot kapott a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség és a Feketeöves Tanács vezetőségétől példamutató munkásságáért. Ehhez a címhez minimum 3 danosnak kell lenni, és ki kell nevelni egy fekete öves tanítványt.

Az Alba Kempo SE júliusban egy kis nyári pihenőre vonul, augusztusban viszont újult erővel várnak minden érdeklődőt edzéseiken kortól és nemtől függetlenül. 

Borítókép: Alba Kempo SE
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek