1 évnél régebbi cikk

Országos versenyeken remekeltek megyénk kempósai
·Sportkempo·Utolsó frissítés: undefined
Országos versenyeken remekeltek megyénk kempósai
·Sportkempo·Utolsó frissítés: undefined

Véget ért a versenyszezon Fejér megye kempósai számára. Az utolsó két kiemelkedő viadal a Seregélyesen megrendezett OB és a Székesfehérváron tartott Magyar Bajnokság volt.

Több, mint 160 fiatal sportoló indult el az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Seregélyes Kupán. A versenyt a Sárosdi Kempo SE szervezte, azon belül pedig Renshi Koncz Gábor és Renshi Kordás István. A viadalon természetesen Fejér megye harcosai is megmérettették magukat, akik számtalan arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek.

„Ez a kupa egy olyan országos nyílt verseny volt, melyre a szövetségen kívülről is nevezhettek kempósok” – nyilatkozta Kordás István. – „A program helyszínéül a seregélyesi iskola szolgált, amiért ezúton is nagyon hálásak vagyunk!”

Az országos bajnokságon a gyerekek négy páston küzdöttek egymással. A Sárosdi Kempo SE-t kilencen képviselték. Közülük többeknek ez volt az első versenye, és mindannyian nagyon jó eredményekkel tértek haza.

Kordás István nagyobbik fia sajnos nem tudott elindulni a viadalon egy sérülés miatt. Kisebbik gyermekének, a 9 éves Máténak csak két súlycsoporttal feljebb lévő ellenfelet tudtak találni. A 22 kg-os fiú egy 27 és egy 30 kg-os kempóssal küzdött meg, akiket sikerült megvernie.

A sárosdi csapat (Ványi Anabella, Záha Benjámin Zénó, Mészáros Belián Zoárd, Kordás Máté, Heiter Krisztián, Horváth Hunor, Zalka Botond, Zalka Vajk, Zalka Mirtill, Paksi Péter) összesen 10 aranyat, 7 ezüstöt és 6 bronzot gyűjtött össze az OB-n.

Az Alba Kempo Team (Galambos Gergő / Horváth Kende / Pipis Pál / Farkas Ádám / Suplicz Dana / Kiss Levente / Forró Máté / Buruncz Bence / Burián Réka / Forró Zsombor / Füzes Koppány / Ildzsa Bálint / Király Levente) 13 arannyal, 9 ezüsttel és 2 bronzzal gazdagodott.

A nagylókiak nyakába (Vigh Izabell / Szabó Áron) 2 aranyérem, 2 ezüstérem és 1 bronzérem került.

„Több, mint 15 éve rendezünk versenyeket Sárosdon, Seregélyesen és Székesfehérváron” – mondta Kordás István. – „A Seregélyes Kupa előtt Székesfehérvárra hívtuk harcolni a kempósokat a Köfém Sportcsarnokba. Itt megjegyezném, hogy a fenntartók rendkívül korrektek voltak és külön köszönet dr. Cser-Palkovics Andrásnak, amiért folyamatosan támogatja programjainkat. Székesfehérváron kimagasló sportéletet tapasztalható, és még nekünk is van helyünk ezen a palettán, pedig mi, harcművészek nem vagyunk jelen a klasszikus olimpiai sportágakban. Mégis odafigyelnek itt ránk és elismerik a tevékenységünket.”

A Zen Bu Kan Kempo ifi-junior-felnőtt-veterán Magyar Bajnokságon 230 sportoló mérte össze tudását. Ez a létszám még a Covid-helyzet előtt is rekordnak számított volna, nemhogy most! A vírushelyzet nem tudta szétzilálni ezt a sportot, amire nagyon büszke a szövetség. A küzdelmek reggeltől estig tartottak négy páston. A bíróknak nagyon kellett koncentrálniuk, mert erőltetett menetben zajlottak a versenyszámok.

A viadalon hatan indultak el Sárosdról: Pinke Lilla, Hippeller Panna, Bokori Rajmond Mira, Heiter Lotti, Lopert Roland, Horváth Hanna. A csapat 10 aranyat, 6 ezüstöt és 4 bronzot harcolt össze.

„Mostanában elég sok versenyünk van” – árulta el az egyesület edzője. – „A fiatalok hetente edzettek a Sárosdi Kempo SE edzésein, mellette többen más sportágakban is gyakoroltak. Panna például bokszolni járt. Mind nagyon szorgalmasak és rengeteget szoktak készülni egy-egy versenyre. Még gyerekként kezdtek el járni hozzánk, és jó volt látni, ahogy fejlődtek, fejlődnek. A vébén is mindig büszkék lehettünk rájuk. Ez a brigád ifinek számít, de már alulról súrolják a felnőtt kategóriát. A fehérvári bajnokságon többüknél is előfordult, hogy nem volt ellenfelük és magasabb kor- vagy súlycsoportban kellett elindulniuk, ahol nagyon szépen meccseltek. Panna például felnőttekkel is szembekerült – mert nem volt senki a korcsoportjában -, és meg is nyerte a mérkőzéseket.”

A Sárosdi Kempo SE mindig is híres volt arról, hogy sok lány jár az edzésekre, akik sikeressé is válnak. Ott van például Koncz Viki és Tóth Daniella, akik Nagylókon tartanak edzéseket – Dana egykoron Viki tanítványa volt.

Visszatérve az előbb említett bajnokságra: az Alba Kempo Team tagjai 21 aranyat, 10 ezüstöt és 2 bronzérmet szereztek. Közülük külön kiemelendett Burián Bendegúz, aki olyan szenzációs bunyót produkált, hogy mindenkit ámulatba ejtett (ismét). És igen, nem véletlen a Seregélyes Kupa versenyzői listájában a vezetéknév ismétlődése: húga, Burián Réka ugyanis nem akart lemaradni testvéreitől (Bendegúztól és Bencétől), így ő is aktívan gyakorol már egy ideje a tatamin.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy ilyen szuper csapatok vannak Sárosdon, Székesfehérváron, Nagylókon és Abán” – mondta Kordás István. – „Ebben az évadban már nem lesz több versenyünk. Most teljes erővel készülünk a júliusi edzőtáborra, ahol a szokásokhoz híven ismét lesznek vizsgák is. Én és Koncz Gábor az 5. danra fogunk vizsgázni, Tóth Daniella pedig az 1. danra.”

Borítókép: Koza Márk
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek