3 évnél régebbi cikk

Mindenszentek ünnepe miatt elhalasztatná a polgármester a Vidi-Fradi rangadót
·Sportmindenszentek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Mindenszentek ünnepe miatt elhalasztatná a polgármester a Vidi-Fradi rangadót
·Sportmindenszentek·Utolsó frissítés: undefined

Kegyeleti, biztonsági és forgalomszervezési okok miatt levelet írt Cser-Palkovics András polgármester az MLSZ-nek, a két csapat vezetőségének, az MTVA-nak és a rendőrségnek, hogy tegyék át a Mol Fehérvár FC-Ferencvárosi TC mérkőzést. A rangadót november 1-jén tartanák a MOL Aréna Sóstóban.

Az MLSZ által hétfőn kiadott meccsnaptár alapján a Mol Fehérvár FC – Ferencvárosi TC rangadó november 1-jén, 16 órakor rendeznék meg.
„Megítélésem szerint mindenszentek napján futballmeccset tartani sem kegyeleti, sem közösségi, sem biztonsági, sem közlekedési, sem forgalomszervezési szempontból nem elfogadható. Főleg egy olyan stadionban, amelynek közvetlen szomszédságában több temető is található. Ezért levélben fordultam az MLSZ-hez, a két csapat vezetőségéhez, az MTVA-hoz és a rendőrséghez” – írta közösségi oldalán a polgármester.

Cser-Palkovics András – hiába nagy Vidi- és focidrukker – nem tartja helyesnek, hogy bármilyen nagy sportrendezvényt tartsanak egy olyan napon, melyen a hazánk és városunk legtöbb polgára elhunyt szeretteire emlékezik.

„Magyarország két vezető csapatának rangadója is többet érdemel, racionális szempontból sem tartom tehát jónak a szervezők, közvetítők részéről, hogy arra a hétvégére időzítik a hazai futballélet egyik legfontosabb meccsét, amikor a legtöbben családi, kegyeleti kötelezettségeiknek teszünk eleget.”

A polgármester hangsúlyozta, hogy a meccs biztonsági és forgalmi intézkedései, a három temetőhöz is közel lévő stadion környékének, parkolóinak, az oda vezető utak lezárása, közben pedig mintegy tízezer szurkoló biztonságos irányítása mindenszentek napján, vállalhatatlan terhelést okozna a környéken, és rengeteg konfliktushoz vezetne.

Cser-Palkovics András a fentiek miatt arra kérte a Magyar Labdarúgó Szövetséget és minden érintett szervezetet, hogy tegyék át a mérkőzést egy alkalmasabb időpontra, annak ellenére is, hogy tudja: rengeteg szempontnak kell megfelelniük a versenynaptár összeállításakor.

Székesfehérvár a múltban mindig készséges házigazdaként látta vendégül az ide érkező csapatokat és szurkolóikat, amely november 1-jén nem lenne biztosítható.

A polgármester Facebook-posztjára cikkünk megjelenéséig is több százan reagáltak. Több kommentelő is kiemelte, hogy november 1-jén alapjáraton is nehéz megközelíteni a Sóstói Stadion környékén a temetőket. A Vidi-Fradi meccs csak tovább rontana a helyzeten.

Volt olyan, aki számára megdöbbentő, hogy egy ilyen napra mérkőzést szerveznek. Szerinte a focistáknak és a helyszínen dolgozóknak is jár a lehetőség, hogy ezen a napon elhunyt szeretetteikre emlékezzenek.

FRISSÍTÉS! 10.07. 13 óra

A MOL Fehérvár már reagált is a megkeresésünkre és el tudnák képzelni, hogy a Vidi-Fradi előző nap, azaz október 31-én kerüljön megrendezésre. A fehérvári klub a hétvége egészét problémásnak látja, de már ez a változtatás is előrelépés lenne.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek