1 évnél régebbi cikk

Életét vesztette a férfi, akit Székesfehérváron ütött el párja egykori élettársa
Életét vesztette a férfi, akit Székesfehérváron ütött el párja egykori élettársa

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat, börtönbüntetés kiszabását, közúti járművezetéstől, valamint a közügyektől eltiltást indítványozott.

A vádirat szerint a férfi tíz évig élt élettársi kapcsolatban a nővel, amely kapcsolat a férfi féltékenysége miatt megszakadt - áll az ügyészség közleményében. Ezt követően a nő megismerkedett a sértettel, akivel 2020-ig élettársi kapcsolatban élt, majd rövid különélés után újra összeköltöztek. A vádlott azonban tovább zaklatta a nőt, mert volt élettársát képtelen volt végleg elengedni.

A vádlott 2021 júniusában gépkocsival hazavitte a nővel közös gyermeküket, majd a gépkocsijával az utcákban körözve figyelt. A sértett megjelent a helyszínen, és amikor a férfi észrevette, betolatott az egyik ház mögötti parkolóba. A sértett elindult az autó felé, mire a vádlott padlógázzal, 30-40 km/óra sebességre felgyorsítva elütötte őt. A vádlott ezután távozott a helyszínről, majd néhány perc elteltével azonban gyalog visszatért, és kaputelefonon tájékoztatta a nőt a történtekről.

A sértett az elütés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi kezelés ellenére néhány nap múlva elhunyt.

Az ügyészség vádiratában a bűnügyi felügyeletben lévő férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közúti járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek