4 évnél régebbi cikk

Így sokkol a rendőrség, hogy ne a te gyereked legyen a következő halott a zebrán
Így sokkol a rendőrség, hogy ne a te gyereked legyen a következő halott a zebrán

Ne Te legyél a következő! - sokkoló videóval üzen a gyalogosoknak, közülük is főleg a fiataloknak a magyar rendőrség.

Szülőként nincs zsigeribb és gyomorszorítóbb félelem, mint aggódni a gyermekünkért: hogy minden nap épségben érjen haza. Ahogy pedig a gépjárművek száma elképesztő mértékben megugrott az elmúlt évtizedekben - a székesfehérvári nyilvántartás szerint míg 2002-ben 36 227 gépjárművet regisztráltak a városban, addig 2017-ben 48 374 autót, ami nem elhanyagolható 33,5 százalékos emelkedést jelent -, úgy a potenciális veszélyforrások száma is. 

Mindezek mellé pedig az okostelefonok csábítása és külvilág kizárása - közlekedés közben is, gyakran olyan akadálypályává változtatja a az utcát, ahol az életünk a tét. 

Idén már több gyalogosgázolás is történt Székesfehérváron, a legutóbb január utolsó napjaiban írtunk arról, hogy 24 óra alatt három gyalogost is elütöttek. A számok és a tények tükrében pedig kicsit sem túlzó a rendőrség legújabb videója. Bár tény, hogy sokkoló. Nagyon. Mert azonnal bevillan: az én gyerekem is lehet(ne). Úgyhogy egy bizonyos életkor felett kötelező lenne megnézetni, hogy beégjen, milyen veszéllyel járhat a figyelmetlen közlekedés, a külvilág kizárása. 

Borítókép: facebook.com/balesetmegelozes
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek