Clear sky18 °C
2020. április 8. szerda Dénes
Menü

Három gyalogost ütöttek el 24 óra alatt

Három gyalogost ütöttek el 24 óra alatt
Hárman sérültek két gyalogosgázolásban (Fotó: police.hu)

Két balesetben hárman sérültek, egyikük súlyosan.

Bár már rövidülnek a nappalok, még mindig korán sötétedik és későn kel a nap, vagyis a látási viszonyok az év ezen szakában közel sem ideálisak, ám ettől még ugyanúgy rohanunk, autóval és gyalogosan is. Mintha nem lenne holnap, sőt, mintha nem lenne két perccel később...

A gyalogos kontra autós témában talán soha nem lesz egyetértés - a fehérvári gyalogos közlekedés sajátosságaival kapcsolatban nálunk is született már írás -, de ettől még kell figyelni egymásra, hiszen nemcsak egyikük vagy másikuk hibájából történnek tragédiák. Fejérben 24 óra alatt két balesetben hárman sérültek a héten: az egyik egy zebránál történt, míg a másik esetben a szabálytalanul áthaladó gyalogost ütötte el egy autós.

Az első baleset Székesfehérváron, a Molnár közben történt, ahol az egyik kereszteződénél január 28-án, kedden délután egy 50 éves hartai lakos nem vette észre az éppen áthaladó férfit és nőt, így elsodorta őket. A balesetben mindkét gyalogos megsérült.

A másik esetnél Polgárdi belterületén, a 7-es főút körforgalmánál gyalogolt a kora esti órákban egy 65 éves helybeli férfi, aki szabálytalanul az úttesten keresztül akart áthaladni, amikor nem vette észre a szabályosan közlekedő autóst. A gépjárművezető a gyalogost látva ugyan vészfékezett, de a balesetet már nem tudta elkerülni. A gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett.

Vagyis pro és kontra is hibázunk, tavaly Fejérben öt halálos végkimenetelű gyalogosgázolás történt. Öten nem értek haza a családjukhoz, mert valaki nem figyelt eléggé, esetleg sietett vagy éppen magasról tett a közlekedési előírásokra. Mert néha úgy tűnik, hogy szabályt szegni menő. Meg sietni és rohanni, mindenkit megelőzni. 

Néhány hete ugyancsak egymás után, két gyalogosgázolás történt Székesfehérváron.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Volánbusz - 70 ezer jegyet és bérletet vettek elektornikusan
  Volánbusz - 70 ezer jegyet és bérletet vettek elektornikusan
 • Szigorúbb korlátozások Párizsban
  Szigorúbb korlátozások Párizsban
 • Kásler - Van elég ember a járvány kezelésére
  Kásler - Van elég ember a járvány kezelésére
 • Új pályázat távfűtéses lakásoknak
  Új pályázat távfűtéses lakásoknak
 • Kevesen vonatoznak
  Kevesen vonatoznak
 • Csökkenti flottáját a Lufthansa
  Csökkenti flottáját a Lufthansa
 • Online elérhetők a védőnők
  Online elérhetők a védőnők
 • Csökkentik a szociális hozzájárulási adót
  Csökkentik a szociális hozzájárulási adót

Eseménynaptár